Cum a ramas judetul Buzau fara prefect in urma trocului politic PNL-ALDE

   

Povestea ocupantului celui mai inalt fotoliu de la Casa Alba este departe de a se fi incheiat. Pana una-alta, in urma sedintei de marti a executivului, guvernul liberal a obtinut performanta de a lasa judetul fara prefect, dupa ce a indepartat-o din functia respectiva pe Carmen Ichim fara a numi un succesor al acesteia. Acesta este rezultatul trocului politic cu cei doi parlamentari migratori de Buzau apartinand in acest moment Aliantei Liberalilor si Democratilor, deputatul Adrian Mocanu si senatorul Dorin Badulescu, care si-au tranzactionat voturile de la motiunea de cenzura care a dus la caderea guvernului Dancila si de la investirea guvernului Orban contra numirii in functia de prefect a numarului doi de la Casa Alba, subprefectul Leonard Dimian.
O alegere cat se poate de nepotrivita din mai multe puncte de vedere. In primul rand, Dimian s-a dovedit un ins servil politic, care nici macar nu se fereste sa intre in sediul ALDE ori de cate ori este convocat de Adrian Mocanu; mai mult, subprefectul nu se sfieste sa ia din institutie diverse documente, carora acesta le-a dat numele de scena ,,Codul Administrativ", pe care i le prezinta liderului organizatiei judetene a Aliantei Liberalilor si Democratilor. De asemenea, Leonard Dimian nu a frecventat cursurile - si, implicit, nu a sustinut examenul - care sa ii permita sa fie admis in Corpul inaltilor functionari publici, motiv pentru care ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a opus numirii sale. De altfel, acelasi punct de vedere il impartasesc si reprezentantii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, care au refuzat sa dea aviz favorabil inscaunarii lui Dimian pe cea mai inalta pozitie de la Casa Alba.

Povestea in cauza are si partea sa de rasu'-plansu'. Il lasam la o parte pe Leonard Dimian, care, pe modelul Mircea Geoana, s-a dus la culcare subprefect, convins ca a doua zi dimineata se va trezi prefect, fara a tine cont ca si fostul prezidentiabil a fost prins facand o vizita intr-un loc in care nu prea avea ce cauta. Ridicol este faptul ca, miercuri dimineata, deputatul Adrian Mocanu a trimis un atarnator politic din anturajul sau la Casa Alba, cu misiunea de a sterge cu un servetel parfumat clanta usii de la Cabinetul 1 in momentul in care noul prefect isi va face intrarea triumfala. Dupa o asteptare de cateva ore a comunicatului oficial referitor la hotararile care au fost adoptate la sedinta de guvern care s-a incheiat tarziu, in noapte, respectivul ins a fost nevoit sa plece cu coada intre picioare.

Memoriu pro-Ichim initiat de un primar PNL

La propunerea primarului liberal al comunei Puiesti, Florin Leaua, alti 40 de primari din judetul Buzau (trei apartinand Partidului National Liberal si 38 ai Partidului Social Democrat), carora li s-a adaugat vicepresedintele Consiliului Judetean Adrian Petre, au inaintat un memoriu catre ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, solicitandu-i acestuia pastrarea in functie a prefectului Carmen Ichim, scrie publicatia on-line Stiripesure.ro.

Primarii buzoieni si-au argumentat solicitarea sustinand ca ,,in cei doi ani de mandat, (Ichim, n.r.) a rezolvat probleme ce trenau de foarte multi ani, legate de aplicarea fondului funciar, mediu, probleme sociale, situatii de urgenta (...) nivelul de implicare si expertiza a fost determinant pentru solutionarea acestor probleme (...) Doamna Carmen-Adriana Ichim a activat cu profesionalism si celeritate in toate circumstantele, fara a tine cont de partidul din care alesii locali au facut parte".

Vezi pe AICI memoriul si semnaturile primarilor din judetul Buzau.
Joi, 12 Decembrie 2019, ora 02:08
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Incendiu la un depozit de materiale reciclabile din Buzau. A fost emis mesaj Ro-Alert
Un incendiu a izbucnit, marti, la un depozit de materiale reciclabile din Buzau, iar pompierii ...
Imbranceli si pumni, la sanius, intre familiile actualului si fostului primar dintr-o comuna buzoiana VIDEO
Primarul comunei Beceni, din Buzau, este acuzat ca i-a agresat pe fiul fostului primar si pe cativa ...
In centrele de vaccinare din Buzau au venit mai multe persoane fata de cele programate prin platforma online FOTO
Mai multe persoane s-au prezentat, luni, voluntar, in centrele de vaccinare, fata de cele programate ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor