Retrageri in valuri din Politie la Buzau

   

Politia buzoiana se pregateste de un val de pensionari din sistem. Zvonul ca noul guvern ar putea schimba conditiile de pensionare, printre care si marirea varstei de iesire din sistem, a creat panica printre politistii cu state vechi. De la inceputul acestui an, 19 agenti de politie si un ofiter au solicitat incetarea raporturilor de serviciu in 2020, cu drept de pensie la implinirea varstei si a celorlalte conditii necesare pensionarii in sistemul de pensii pentru institutiile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale. Este vorba despre politisti cu experienta, fapt care va conduce la coborarea gradului de eficienta a institutiei buzoiene.
Sefii politiei buzoiene vor trebui sa se gandeasca cum sa umple golul lasat de catre politistii pensionati, avand in vedere ca abia in vara se asteapta un lot de absolventi de la Academia de Politie ori de la Scoala de Agenti de la Campina.

In luna decembrie a anului 2019, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarna, ii indemna pe politistii din Romania sa se pensioneze, pe fondul discutiilor privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru politisti. Intr-un mesaj intern, pe WhatsApp, seful sindical ii sfatuia pe angajatii din MAI sa se pensioneze urgent.

Discutia dintre Dumitru Coarna si un sindicalist, pe grupul de WhatsApp al SNPPC:

Dumitru Coarna: Recomandati tuturor celor care indeplinesc conditiile de vechime si varsta sa solicite deschiderea dreptului la pensie urgent.

Anonim: O sa ramanem o mana de oameni. Nea Mitica, serios? Nu mai asteptam putin?

Dumitru Coarna: Foarte serios!

Anonim: Mamaaaa, e naspa

Dumitru Coarna: Eu nu-mi permit sa fac glume pe acest subiect.

Anonim: Dar daca o vor face prin legea bugetului de stat... e groasa!!! In conditiile astea... eu ma apuc sa anunt oamenii.

La nici o luna de la mesajul lui Dumitru Coarna, dupa ce au auzit zvonul ca Guvernul Orban ar putea schimba conditiile de pensionare, oamenii legii se pensioneaza in valuri in toata tara.

La Iasi, spre exemplu, peste 70 de politisti au depus cerere de pensionare.
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 02:07
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Care sunt comunele in care autobuzele din orasul Buzau ajung de la 1 noiembrie
Vesti bune pentru locuitorii din zonele Ulmeni, Costesti si Gheraseni. Incepand cu data de 1 ...
Record de noi cazuri de imbolnavire cu coronavirus, in judetul Buzau
Potrivit Directiei de Sanatate Publica, in ultimele 24 de ore, in judet au fost confirmate 69 de ...
Debutul lucrarilor de asfaltare a trei artere din Buzau, amanat pentru 2021
Cele trei mari artere rutiere din Buzau, Unirii, Transilvaniei si Aleea Industriilor, vor fi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor