200.000 de euro, finantare europeana / Proiectul Tele-Encounters, prezentat la Bruxelles de reprezentantii Teatrului "G. Ciprian"

   

Reprezentantii Teatrului "G. Ciprian" s-au aflat, luna aceasta, la intalnirea liderilor de proiect Europa Creativa, desfasurata la Bruxelles, pentru a prezenta proiectul Tele-Encounters. Proiectul, care exploreaza relatiile prin Internet dintre emigranti si familiile lor ramase acasa si teleprezenta ca element de constructie artistica, va beneficia de o finantare europeana in valoare de 200.000 de euro. Proiectul se va desfasura in parteneriat cu autoritatile din Lousada, Portugalia, si Universitatea Catolica din Murcia, Spania.
La intalnirea care a avut loc la inceputul lunii la Bruxelles, au fost prezente, din partea Teatrului "G. Ciprian", Marina Hanganu (directorul artistic al proiectului) si Cristiana Ilea (managerul financiar).

"Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani in cele trei tari partenere si va avea atat un aspect cultural, cat si unul sociologic. Vom urmari, pe de o parte, situatia romanilor care pleaca la munca in Spania, iar pe de alta parte, situatia spaniolilor care merg la munca in Portugalia si a portughezilor care emigreaza in Spania", a declarat, pentru OPINIA, Marina Hanganu.

In plus, Tele-Encounters mai presupune interviuri cu emigranti romani, un spectacol, dezbateri online si filme realizate in realitatea virtuala (cadre in 360 grade).
Marti, 17 Octombrie 2017, ora 14:10
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
VIDEO Cum arata cea mai spectaculoasa sosea din judetul Buzau, abia inaugurata
"TransMurgesti", asa cum a fost botezat deja de catre localnici drumul judetean 203A, are ...
Asfalt nou si parcari reamenajate, pe o strada paralela cu Bulevardul Unirii
Muncitorii din subordinea administratiei municipiului Buzau urmeaza sa reabiliteze o artera intens ...
Fermier nevoit sa angajeze zilieri pe Facebook: localnicii prefera carciuma
Pietele abunda anul acesta de fructe de padure autohtone, dulci, aromate si sanatoase. Pentru ca nu ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor