Biblioteca Judeteana va fi reabilitata de firma buzoiana CONCAS

   

Un nou pas in reabilitarea cladirii Bibliotecii Judetene "V. Voiculescu" de pe Bulevardul Unirii. Miercuri, presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, a anuntat finalizarea licitatiei pentru proiectul de consolidare, restaurare si dotare a cladirii care este monument istoric, si a semnat contractul cu castigatorul licitatiei. Este vorba despre SC CONCAS SA si SC ROMCONSTRUCT GROUP SRL, reprezentata de Ionel Gagu. Valoarea contractului care a reiesit in urma licitatiei este de 11.652.253,20 lei fara TVA, din care executia lucrarilor se ridica la 11.294.553,20 lei, fara TVA, restul fiind destinati proiectarii. Finantarea proiectului este facuta din fonduri europene.
Se ocupa si de reabilitarea Cercului Militar de pe Calea Victoriei

Termenul pentru executia lucrarilor este de 32 de luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor, plus alte cinci luni pentru proiectare.

"Pentru a participa la aceasta licitatie a trebuit sa demonstram ca avem experienta necesara. Asta a fost una dintre conditiile de baza ale licitatiei. CONCAS mai are in executie in acest moment patru monumente istorice. In primul rand este vorba despre Cercul Militar de pe Calea Victoriei, una dintre cladirile monumentale ale Bucurestiului, unde CONCAS realizeaza reabilitarea fatadelor si acoperisul. De asemenea, mai avem in executie inca doua lucrari de monumente istorice, respectiv un cinematograf municipal din Brasov, o lucrare monumentala pentru ca este vorba despre o cladire deosebita a orasului, si la Sighisoara, un centru cultural, tot monument istoric. Nu este o lucrare deosebit de grea, pentru ca nu este o cladire foarte mare. Noi speram ca in cele 32 de luni, prevazute in contract, plus cele cinci luni necesare proiectarii, sa reusim sa realizam lucrarea si veti vedea standardul la care se ridica CONCAS in materie de reabilitare cladiri istorice", a declarat Ionel Gagu.

Intrebat daca lucrarile vor fi executate exclusiv de firma buzoiana, reprezentantul CONCAS a spus ca exceptie vor face lucrarile de reabilitare a partilor monumentale ale cladirii.

"Toate lucrarile vor fi realizate direct de CONCAS, cu o exceptie. Doar partea de reabilitare a elementelor monumentale va fi realizata cu specialisti din Bucuresti, care sunt singurii acreditati de Ministerul Culturii sa execute acest gen de lucrari. Practic, sunt niste artisti. Sunt pictori, sculptori, restauratori de monumente istorice. Muzeul Judetean Buzau a fost reabilitat in intregime de CONCAS, cu exceptia partii de ventilatie la care lucram cu o firma specializata care se ocupa exclusiv de asta si face treaba foarte bine", a mai declarat Gagu.

"Aceasta cladire trebuia reabilitata pentru ca era foarte veche. Nu am reusit sa o facem din bani proprii, asa ca am decis sa accesam fonduri europene. Odata cu incheierea licitatiei pentru desemnarea contractantului de proiectare si executie am intrat in linie dreapta cu acest proiect. Va dura 32 de luni pana cand lucrarile de reabilitare vor fi incheiate. Proiectarea va dura cinci luni, dupa care vor incepe lucrarile. Pe langa faptul ca aceasta cladire va fi pusa in valoare, ea va indeplini toate normele europene", a declarat presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu.

"Pe langa lucrarile de consolidare, avem in vedere reabilitarea retelelor de utilitati, tot ce inseamna instalatii termice, electrice, sanitare. Avem, de asemenea, in vedere relocarea retelei de termoficare, care acum se afla pe fatada din spatele cladirii. Avand in vedere ca este o cladire de patrimoniu de tip A, aceste retele trebuie relocate din zona respectiva. Pe langa asta, se va realiza tot ce inseamna instalatie de climatizare, siguranta la foc, antiefractie. In plus, o suma destul de mare va fi acordata pentru partea de dotari pentru expunerea si protectia patrimoniului mobil si imobil", a declarat Liliana Nicolae, manager de proiect.
Joi, 20 Iunie 2019, ora 03:07
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Imbranceli si pumni, la sanius, intre familiile actualului si fostului primar dintr-o comuna buzoiana VIDEO
Primarul comunei Beceni, din Buzau, este acuzat ca i-a agresat pe fiul fostului primar si pe cativa ...
Incendiu la un depozit de materiale reciclabile din Buzau. A fost emis mesaj Ro-Alert
Un incendiu a izbucnit, marti, la un depozit de materiale reciclabile din Buzau, iar pompierii ...
In centrele de vaccinare din Buzau au venit mai multe persoane fata de cele programate prin platforma online FOTO
Mai multe persoane s-au prezentat, luni, voluntar, in centrele de vaccinare, fata de cele programate ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor