Cum folosesc buzoienii internetul pentru a lua decizii de cumparare

   

Piata este din ce in ce mai saturata de produse si servicii, iar alegerea pe care trebuie sa o faca un cumparator pare tot mai dificila. Din lipsa de timp si din cauza acestei abundente de produse disponibile, multi buzoieni au inceput sa ia decizii de cumparare in urma documentarii online. Practic, vizitele in zeci de magazine fizice au fost acum inlocuite cu consultarea a 2-3 magazine online, care ofera o gama mult mai larga de produse si preturi mai mici.
Noile tehnologii fac mult mai simple achizitiile online, dar si informarea in vederea unei achizitii, pentru ca telefoanele mobile au devenit mai accesibile, iar conexiunea la internet nu mai este o problema nici in mediul rural. Potrivit unui studiu realizat de GPec, anul trecut romanii au facut cumparaturi online in valoare totala de 3,5 miliarde de euro, iar cele mai multe comenzi au fost date prin intermediul unui smartphone (aproximativ 80%).

Interesul din ce in ce mai evident pentru informarea online despre diferite produse de care cumpatrtorul are nevoie este usor de inteles. Clientii pot compara mult mai usor preturi si caracteristici ale unor produse pe care vor sa le cumpere, astfel incat sa fie bine informati inainte de-a face o alegere. In plus, ei pot sa comunice si cu un consultant de vanzari, daca simt nevoia, tot online sau la telefon.

"Marea parte a clientilor nostri se informeaza online, primind imediat toate informatiile necesare de la consultantii nostri, astfel incat nu mai simt nevoia sa vina sa vada personal produsele. Un alt motiv pentru care romanii ajung sa prefere informarea si cumpararea online este ca pe o platforma de acest fel pot gasi o gama mult mai variata de produse. Noi, spre exemplu, oferim produse de la peste 100 de branduri de top pentru baie, bucatarie, dormitor si living, precum: Ideal Standard, Hansgrohe, Steinberg, Duravit, Missoni Home, Tommy Hilfiger Home, Maison Berger, Villeroy & Boch, Zwiesel. In acest fel, intrand pe un singur magazin online, clientul poate gasi toate produsele necesare ca sa-si amenajeze asa cum doreste intreaga locuinta", a declarat reprezentantul SensoDays.ro

Desi au inceput sa caute online tot mai multe produse, servicii si informatii si dau comenzi tot prin intermediul internetului, buzoienii raman conservatori in privinta modului de plata. Cei mai multi aleg sa plateasca produsele ramburs, la livrare, dupa ce primesc si verifica personal coletul. De altfel, acest fenomen este valabil la nivel national, pentru ca doar 5% din romanii care cumpara online aleg sa achite comanda pe loc, cu cardul.
Luni, 07 Octombrie 2019, ora 15:25
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Lacurile cu zeci de lebede care au "uitat" sa migreze, derutate de caldura nefireasca VIDEO
In toiul iernii, o balta de langa Buzau este la fel de populata cu pasari ca in timpul verii. Pe ...
Dispar caii si carutele Baraganului. Pe vremuri, mai toti gospodarii aveau atelaje
Caii au ajuns animale din ce in ce mai rare in satele din Baragan. Cel mai clar exemplu vine din ...
Noi detalii despre cauza incendiului care a distrus un depozit de frigidere scoase din uz VIDEO
Pompierii au aflat ce a povocat incendiul de proportii care a distrus un depozit de materiale ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor