FOTO | Expozitie de arta sacra si religioasa la Galeriile "Ion Andreescu"

   

Cu ocazia implinirii a 25 de ani de existenta a Asociatiei Filiala de Arta Plastica Religioasa si Restaurare (AFAPRR), reprezentantii acesteia au organizat o expozitie itineranta care a poposit si la Buzau. Gazduita la Galeriile "Ion Andreescu", expozitia va fi deschisa publicului pana pe 15 octombrie, iar accesul vizitatorilor este gratuit.
In cadrul vernisajului, reprezentantii AFAPRR au vorbit despre o viitoare colaborare cu artisti din cadrul UAP Buzau.

"Ar trebui sa ne cunoastem tara mai mult"

"Vom continua acest proiect pentru ca are mare potential si consider ca ar trebui sa ne cunoastem tara mai mult. Personal nu cunosc tara asa cum ar trebui, si atunci ar trebui sa ne bazam pe acest eveniment si invit UAP Buzau sa fie alaturi de noi, sa mergeti alaturi de noi la urmatoarele proiecte care cred ca vor fi pe axa Ramnicu Valcea - Targu Jiu", a declarat dr. Irina Sava, presedinte AFAPRR.

Expozitia "Pelerinii si Prietenii" va sta pe simezele Galeriilor de Arta "Ion Andreescu" pana pe 15 octombrie, dupa care va pleca la Bucuresti, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti". Vernisajul va fi pe 18 octombrie, cand este sarbatorit Sfantul Apostol Evanghelist Luca, patronul breslei zugravilor de subtire si al creatorilor de arta sacra.

"Invitam alaturi de noi colegi din UAP Buzau"

"Trebuie sa incercam sa ducem aceasta expozitie mai departe, eventual sa o imbogatim. O sa aducem la Muzeul Satului lucrari ale colegilor din Braila, il invitam si pe domnul Susnea, pe Ciprian Dominoschi si pe alti colegi din UAP Buzau sa aduca lucrari. In felul acesta incercam sa schimbam fata acestei laturi religioase a artei romanesti", a declarat Florian Mihailescu, coordonator proiect.

Presedintele UAP Buzau, Valeriu Susnea a declarat ca acest parteneriat cu AFAPRR este pus la cale de aproape un an.

"Este un proiect pe care l-am pus la cale alaturi de reprezentantii AFAPRR acum aproape un an de zile. Ei mi-au propus aceasta colaborare, o expozitie itineranta, compusa din expresii plastice si tehnici extrem de diferite", a declarat presedintele UAP Buzau, Valeriu Susnea.

Continuatori ai traditiei zugravilor de subtire

Asociatia Filiala de Arta Plastica Religioasa si Restaurare este alcatuita din artisti cu tehnici de lucru diferite, care folosesc suporturi diferite, ceea ce se observa foarte bine din lucrarile expuse.

"Noi suntem de mai multa vreme colegi in Uniunea Artistilor Plastici din Romania si in aparenta suntem o filiala tanara. Daca ne aducem aminte insa ca zugravii de subtire erau organizati intr-o breasla inca din secolul XVII, putem spune ca Uniunea Artistilor Plastici este continuatoarea Sindicatului Artelor Frumoase infiintat in 1923", a declarat Florian Ionut Filip Neacsu, manager proiect si comunicare AFAPRR.
Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 03:06
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Imbranceli si pumni, la sanius, intre familiile actualului si fostului primar dintr-o comuna buzoiana VIDEO
Primarul comunei Beceni, din Buzau, este acuzat ca i-a agresat pe fiul fostului primar si pe cativa ...
Incendiu la un depozit de materiale reciclabile din Buzau. A fost emis mesaj Ro-Alert
Un incendiu a izbucnit, marti, la un depozit de materiale reciclabile din Buzau, iar pompierii ...
In centrele de vaccinare din Buzau au venit mai multe persoane fata de cele programate prin platforma online FOTO
Mai multe persoane s-au prezentat, luni, voluntar, in centrele de vaccinare, fata de cele programate ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor