Vrei să optezi pentru o cabină de duș practică și economică pentru baia ta. Cabina de duș este ideală pentru cei care își doresc o baie cu un design îngrijit, elegant și practic.
Este adevărat că o cabina dus are multe avantaje față de căzi. Acest lucru este cu atât mai adevărat cu cât colecțiile devin din ce în ce mai elaborate și mai estetice!
Cabinele de duș reușesc acum să îți transforme cu adevărat interiorul, să îți aducă un confort și o bunăstare necesare și multe altele. Poți alege o cabină de duș de colț, dreptunghiulară, tip insulă...
Îți plac hammam-ul, sauna, hidromasajul, cupolele de ploaie...? Cabina ta de duș cu hidromasaj îți oferă toate aceste posibilități. O vei aprecia în mod deosebit după o săptămână sau o zi grea, sau după ce ai culcat copiii. Bucură-te de calmul coconului tău și relaxează-te în ritmul bulelor și jeturilor.
De ce o cabină de duș în baia ta?
Baia este prin definiție un loc umed și este și un loc foarte frecventat în casă. Prin urmare, nu este niciodată de prisos să te gândești la noi modalități de a-ți perfecționa interiorul și de a optimiza spațiul.
Pentru a crea un spațiu de locuit practic și accesibil tuturor membrilor familiei, devine interesant să te gândești la punctul tău principal de apă sub forma unei cabine de duș integrale.
Un spațiu de duș este în mod natural mai puțin lacom în ceea ce privește spațiul disponibil decât o cadă. În general sunt bine sigilate, ceea ce păstrează restul încăperii de umiditate și stropi.
Alte progrese tehnice și tehnologice îți permit, de asemenea, în funcție de modelul de cabină de duș integrală, să ai funcționalități extinse, precum funcții de hidromasaj, comenzi manuale și automate pentru reglarea și preîncălzirea apei etc...
Care sunt caracteristicile unei cabine de duș?
O cabină de duș integrală este cea mai simplă opțiune. Acest tip de cabină de duș vine cu un pachet complet de instalare care include cădița de duș, pereții, armăturile etc.
Această cabină de duș este ușor de instalat prin simpla conectare a robinetelor la apă caldă și rece. Principalul avantaj al acestei cabine de duș constă în ușurința cu care poate fi instalată. Nu efectuezi lucrări de terasament sau renovare. Instalarea acesteia este o joacă de copii.
Cabinele de duș integrate asigură o bună etanșare între zona de duș și restul băii. Cu toate acestea, acest tip de cabină poate fi instalat doar în unghi drept și nu permite personalizarea spațiului tău de duș.
Cabinele de duș integrale sunt realizate din materiale utilizate pe scară largă, cum ar fi acrilul. Avantajul acrilicului este că poate fi curățat destul de ușor cu apă și săpun.
Principalul interes al unei cabine de duș integrale constă mai ales în finisajele sale care sunt de o calitate extremă: tot ce trebuie să faci este să asamblezi și să instalezi totul! Cabinele de dus integrale de acest tip sunt ideale pentru amenajarea spațiilor mici, la un cost mai mic și fără complicații.
Care sunt beneficiile cabinei de duș?
Se oferă o gamă largă de modele de cabine de duș cu hidromasaj, care îți vor masa spatele și picioarele pe un fundal de muzică soft propice meditației și relaxării.
Te vei bucura de numeroasele duze care ejectează apa de masaj mai mult sau mai puțin puternic, precum și de cupolele de ploaie care îți masează spatele și scalpul. Unele modele de cabine de duș pe colț sau centrală sunt echipate cu oglindă, radio și port USB.
De asemenea, s-au conceput modele de cabine de duș pe colț astfel încât toate băile să poată fi transformate în zone de wellness.
Unul dintre avantajele utilizării unei cabine de duș este ca această cabină poate fi transformată într-o adevărata zonă de spa și talasoterapie. Cabinele de duș pot avea o instalație de hamam și o instalație de duze cu hidro-jet pentru a-ți masa spatele în poziție așezată. Există multe alte opțiuni legate de cabinele de duș.
Principalul avantaj al cabinei de duș închise este acela de a proteja eficient utilizatorul de curenți, datorită pereților estetici care înconjoară cele 4 colțuri ale spațiului. Face astfel posibilă păstrarea căldurii, neutralizând în același timp proiecțiile apei spre exterior.
Multe persoane fizice care au optat pentru un model de cabină de duș deschisă se trezesc ulterior să-și compartimenteze spațiul de apă.
Prin urmare, instalatorii sunt chemați în mod regulat să găsească soluții practice pentru a împărți cel mai bine un spațiu de duș care nu a fost destinat acestui lucru la început. Astfel, unii profesioniști proiectează pereți care pot găzdui ulterior o ușă sau un oblon mobil, cu scopul de a recrea condițiile unei cabine de duș închise sau semiînchise.
Instalarea dușului în baia ta este decisivă. Într-adevăr, este posibil să-ți așezi dușul într-un unghi, pe un singur perete sau chiar să-l încorporezi. Poziționarea dușului în colțul băii optimizează spațiul. În funcție de spațiul disponibil, poți alege o dimensiune mai mare sau mai mică și să favorizezi o anumită dimensiune a ușii.
În ceea ce privește dimensiunea cabinei de duș, trebuie să știi că dimensiunile indicate sunt dimensiunile exterioare ale dușului. Apoi, va fi necesar să se ia în considerare necesitatea de a lăsa un spațiu liber în fața dușului în funcție de tipul de ușă ales. În general, este recomandabil să păstrezi 70 cm liber pentru a permite accesul la cabina de duș.
Unul dintre criteriile care face posibilă decizia pentru o cabină de duș este forma acesteia din urmă: