Masacrul de la Bucea: Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună. Kuleba: ”Ura Rusiei față de noi depășește orice a văzut Europa de la al Doilea Război Mondial”

Duminica, 03 Aprilie 2022, ora 18:29
12005 citiri
Masacrul de la Bucea: Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună. Kuleba: ”Ura Rusiei față de noi depășește orice a văzut Europa de la al Doilea Război Mondial”
Cadavre pe străzi în Bucea FOTO: Twitter/Dmitro Kuleba

Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună la Bucea, oraş din regiunea Kiev.

Forţele ucrainene au preluat din nou controlul zonei în această săptămână. După plecarea rușilor au fost deja descoperite pe străzi numeroase trupuri neînsufleţite, a declarat duminică Serhii Kapliceni, şeful echipelor locale de salvare, arătând locul jurnaliştilor AFP, citat de Agerpres.

Cel puţin zece cadavre erau vizibile, unele doar parţial îngropate, în spatele unei biserici din centrul acestei localităţi situate la nord-vest de capitala Ucrainei, precizează agenţia franceză de presă.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Mai multe cadavre erau în saci mortuari, în timp ce altele aveau haine civile.

"Aici, în acest mormânt lung, sunt îngropate 57 de persoane", a spus Kapliceni, care coordonează operaţiunea de recuperare a cadavrelor.

După descoperirea, cu o zi în urmă, a numeroase corpuri neînsufleţite în Bucea, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a denunţat duminică un act "deliberat" al forţelor ruse.

Jurnaliştii AFP au văzut sâmbătă cadavrele a cel puţin 20 de bărbaţi, îmbrăcaţi în haine civile, pe o stradă din Bucea, localitatea recucerită în această săptămână de trupele ucrainene.

Unul dintre ei avea mâinile legate. Cadavrele erau împrăştiate pe câteva sute de metri.

Ucraina cere noi sancțiuni pentru Rusia

Din cauza crimelor de la Bucea, ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, cere de la G7 introducerea imediată de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

El cere:

  • embargo asupra petrolului, gazelor, cărbunelui rusesc;

  • închiderea tuturor porturilor pentru navele și mărfurile rusești;

  • deconectarea tuturor băncilor rusești de la SWIFT.

„Cer ACUM noi sancțiuni devastatoare”, scrie ministrul Kuleba.

Oficialul ucrainean mai subliniază că masacrul de la Bucea demonstrează că ura Rusiei față de ucraineni depășește orice a văzut Europa de la al Doilea Război Mondial. Singura modalitate de a opri asta: ajuta Ucraina să-i dea afară pe ruși cât mai curând posibil. Partenerii cunosc nevoile noastre. Tancuri, avioane de luptă, sisteme grele de apărare aeriană. Furnizați-le ACUM.

Reacțiile Occidentului față de crimele de la Bucea

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat duminică moartea civililor dintr-un oraș de la nord-vest de Kiev drept „brutalitate”, după acuzațiile că au fost executați de forțele ruse în zonă, scrie CNN.

De asemenea, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că Departamentul de Stat va contribui la documentarea oricăror atrocități comise de armata rusă împotriva civililor ucraineni, în urma unor noi imagini de la AFP din orașul Bucha, la nord-vest de Kiev, care arată cadavrele a cel puțin 20 de civili găsiți pe stradă.

Și ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a acuzat duminică forțele ruse că au comis „acte îngrozitoare” în orașele ucrainene Bucha și Irpin și a cerut ca acestea să fie investigate ca crime de război .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#cadavre strazi Bucea Kiev, #civili ucisi rusi ucraina, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina