Soldații ruși au ars cadavrele camarazilor lor la groapa de gunoi din Herson. ”Mirosea a păr ars. Mi s-a făcut rău”

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 09:50
5583 citiri
Soldații ruși au ars cadavrele camarazilor lor la groapa de gunoi din Herson. ”Mirosea a păr ars. Mi s-a făcut rău”
Armata rusă a aruncat și a ars cadavrele camarazilor lor morți în groapa de gunoi FOTO The Guardian

Locuitorii orașului Herson au spus că au văzut camioane cu saci negre venind la groapa de gunoi, care apoi au fost arse. Un nor mare de fum cu miros de carne arsă s-a ridicat în aer.

În timpul ocupației Hersonului, armata rusă a aruncat și a ars cadavrele camarazilor lor morți în groapa de gunoi locală. Locuitorii centrului regional eliberat au povestit despre acest lucru într-un reportaj pentru The Guardian.

Potrivit acestora, li s-a interzis să se apropie de groapa de gunoi, aceasta a fost înconjurată de forțe de ocupație pentru a o proteja „de privirile curioșilor”. Locuitorii din Herson relatează că au văzut camioane rusești deschise cu saci negre apropiindu-se de loc, care apoi au fost incendiate. După aceea, un nor mare de fum cu mirosul teribil de carne arsă s-a ridicat în aer.

„Când am mirosit fumul ăla, mi s-a făcut rău... Mirosea a păr ars, și știi, mirosea ca la stomatolog, când îți găuresc dintele înainte să-i pună o plombă. Și fumul era atât de gros încât nu era vizibilă nicio clădire alături”, a spus o femeie de 60 de ani care locuiește în apropierea gropii de gunoi.

Locuitorii cred că așa au scăpat rușii de cadavrele fraților lor care au murit în timpul luptelor crâncene cu armata ucraineană în zilele de vară.

„De fiecare dată când armata noastră a tras în rușii de acolo, ei duceau rămășițele la groapa de gunoi și le ardeau”, spune un locuitor din Herson.

Svitlana, în vârstă de 45 de ani, care, împreună cu soțul ei Aleksandr, transportă de ani de zile gunoiul cu camionul ei la groapa de gunoi, a declarat că la intrare a fost instalat un baraj rutier rusesc.

"Cumva, eu și soțul meu am venit la momentul nepotrivit. Am venit aici în timp ce ei își făceau ‘treburile’ și l-au lovit puternic în față cu un băț" ea a spus.

Lucrătorii depozitului de deșeuri au raportat că Forțele Armate Ruse au ales un loc în partea izolată a gropii de gunoi. Acum este imposibil să ajungi acolo din motive de securitate.

Publicația notează că zeci de locuitori din Herson au confirmat povestea despre arderea soldaților ruși morți la groapa locală. Cu toate acestea, autoritățile ucrainene au spus că nu pot comenta dacă acuzațiile sunt investigate.

"Nu ne interesează înmormântarea inamicului. Suntem interesați de prezența cadavrelor ucrainenilor care au fost torturați, uciși și îngropați în gropi comune aici, în regiunea Herson", a spus un oficial nenumit din Herson.

Pe 19 noiembrie, mass-media a scris că sute de oameni au fost reținuți de armata rusă și au dispărut la Herson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
O statistică recentă a Institutul Kiel pentru Economia Mondială (ISW) dezvăluie un top al țărilor care au ajutat Ucraina, pentru a face față agresiunii Rusiei. Pe primul loc în acest...
O membră a Congresului SUA de origine ucraineană propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina
O membră a Congresului SUA de origine ucraineană propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina
Reprezentanta republicană în Camera Reprezentanților Victoria Spartz, singurul congresman american născut în Ucraina, a depus amendamente prin care solicită reduceri ale pachetului de ajutor...
#Cadavre, #soldati rusi Ucraina, #arse, #groapa gunoi, #Herson, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina