Liste delirante cu cadouri de Crăciun: copiii vor îmbrăcăminte de designer și produse de lux pentru îngrijirea pielii. "Practic, mă consideri un bancomat"

Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 21:15
4581 citiri
Liste delirante cu cadouri de Crăciun: copiii vor îmbrăcăminte de designer și produse de lux pentru îngrijirea pielii. "Practic, mă consideri un bancomat"
De multe ori,copiii își doresc lucruri mult prea scumpe pentru bugetul părinților FOTO Pexels

În această perioadă de dinaintea sărbătorilor, în contextul unei situații economice tensionate în care toată lumea este preocupată de inflație, părinții se declară depășiti de listele de Crăciun făcute de copii, pline de dorințe care mai de care mai costisitoare și se îndreaptă către TikTok pentru a-și exprima frustrările.

Annabel Havill a anunțat într-un clip din 29 noiembrie, cu 1,7 milioane de vizualizări, că pe lista fiicei sale de 9 ani anul acesta se află colanți Lululemon, un ceas Apple și mai multe seturi de produse de lux pentru îngrijirea pielii.

"Nu cred că a primit memo-ul despre inflație", a spus Havill.

Fiul de 12 ani avea, de asemenea, speranțe mari, a povestit ea într-un al doilea videoclip. El a indicat și un site de lux pentru a cere articolele mult-dorite.

"Hai să-ți găsești un loc de muncă," a spus Havill cu seriozitate.

În timp ce Havill, în vârstă de 41 de ani, a declarat pentru Business Insider că TikTok-urile sale sunt menite să fie amuzante și chiar intenționează să le cumpere copiilor majoritatea cadourilor pe care le-au cerut, având în minte un buget de 600 de dolari pentru fiecare, mesajul mai amplu pe care dorește să-l transmită este unul de sensibilitate față de cei mai puțin norocoși.

"În această economie, nu este în regulă să îți etalezi averea, și asta este ceva ce le spun copiilor mei," a spus ea, adăugând că părinții ei erau muncitori la fabrică (deși ea și soțul ei fac acum parte din clasa de mijloc).

"Există oameni care se luptă să își cumpere alimentele."

Havill nu este singurul părinte care împărtășește și exprimă frustrarea legată de articolele scumpe pe care copiii lor, din Generația Alpha, le pun pe listele cu dorințe de Crăciun.

Un copil de 11 ani a cerut un automobil

Amanda Elias a declarat pentru Business Insider că fiul ei de 11 ani, Kellen, obișnuiește să folosească aplicația Apple Notes pentru a-și comunica dorințele de Crăciun membrilor familiei care locuiesc în afara orașului. Anul acesta, el a decis să le contureze într-o prezentare PowerPoint completă.

Într-un videoclip cu 12 milioane de vizualizări, Kellen începe cu o bombă, cerând un Dodge Challenger în valoare de 122.000 de dolari, dar apoi trece la cereri relativ mai rezonabile, inclusiv pijamale Spider-Man de 25 de dolari, precum și o listă lungă de haine de designer, încălțăminte și electronice. Prezentarea sa, aparent, a inclus 30 de slide-uri.

În clip, Elias, în vârstă de 32 de ani, oftând în spatele camerei, spune: 'Practic, mă consideri un bancomat'.

Cu toate acestea, ea a confirmat pentru BI că Kellen va primi unele dintre lucrurile de pe lista lui, inclusiv un hanorac Fear of God Essentials, Crocs, bijuterii, carduri cadou și pijamalele.

Keya James a devenit virală în mod similar săptămâna trecută, descriind lista de Crăciun "pretențioasă" a fiicei sale de 10 ani, care includea un iPhone nou, Uggs, carduri cadou de la Lululemon și Sephora, adidași Dior.

"Ea crede că sunt bogată," a scris James.

În ceea ce-l privește pe Kellen, mulți telespectatori au admirat îndrăzneala sa încântătoare și au aplaudat chiar natura strategică a prezentării. "Vreau să fiu și eu atât de delirant", a scris cineva.

Un altul a adăugat: "De fapt, asta e deștept. A început cu cele mai scumpe astfel încât celelalte lucruri să pară ieftine."

Comentatorii au susținut că este rolul unui copil să fie delirant.

Unii urmăritori ai postării au apărat iluziile copiilor, contracarându-i pe cei care i-au numit privilegiați sau i-au numit "copii cu iPad".

"Dacă chiar crezi că rolul unui copil este să se îngrijoreze de finanțe, asta e ciudat", a replicat TikToker-ul Alanna Hill săptămâna trecută, adresându-se părinților pe care a spus că îi expun publicului.

"Este rolul unui copil să fie delirant... Ei încă au speranță în lumea asta."

În ceea ce o privește pe Elias, aceasta a spus pentru BI că are sentimente amestecate în legătură cu această evaluare. "Deși sunt de acord că copiii nu ar trebui să se îngrijoreze de finanțe, întotdeauna l-am învățat pe fiul meu să fie realist în așteptările sale, astfel încât să nu fie dezamăgit", a spus ea.

Havill a fost de acord, în parte. "Cu siguranță ar trebui să aibă optimism și cu siguranță ar trebui să își dorească mai mult decât putem oferi", a spus ea. Dar Havill a remarcat și că ambiția și inovația se nasc adesea dintr-un simț al nevoii.

"Copiii mei îmi doresc să aibă tot ceea ce nu am avut eu, dar vreau și să îi mențin foarte bine cu picioarele pe pământ", a spus aceasta.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O influenceriță care le dădea sfaturi părinților, condamnată la ani grei de închisoare pentru înfometarea copiilor. Avea peste două milioane de fani
O influenceriță care le dădea sfaturi părinților, condamnată la ani grei de închisoare pentru înfometarea copiilor. Avea peste două milioane de fani
O mamă din Utah, Ruby Franke, ale cărei sfaturi parentale aspre au făcut-o influentă pe YouTube, având peste 2 milione de urmăritori, a fost condamnată la închisoare pentru abuz asupra...
Ciolacu, glume despre comasare. „Mi se pare că astăzi e şi Dragobetele, nu mi-a trecut în cap să-l comasez cu Sfântul Valentin”
Ciolacu, glume despre comasare. „Mi se pare că astăzi e şi Dragobetele, nu mi-a trecut în cap să-l comasez cu Sfântul Valentin”
Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la conferinta judeţeană a PSD Covasna, că nu i-a trecut prin cap să comaseze Dragobetele cu Sfântul Valentin şi a explicat că a comasa alegerile într-o...
#cadouri Craciun, #liste, #copii, #cadouri scumpe, #lux, #reactii, #parinti , #stiri magazin