
Moș Crăciun vine atât la cei mari, cât și la cei mici, iar acest lucru lasă o gaură semnificativă în buget. Copii, părinți, bunici, parteneri de viață, prieteni și chiar animale de companie, toți intră pe listă scurtă de daruri luna aceasta.
Potrivit datelor de anul trecut, românii au cheltuit circa 910 lei pe cadourile de Crăciun în 2021. Problema este că, de multe ori, ajungem să cumpărăm obiecte inutile, care ajung să fie depozitate pentru a aduna praf. S-ar putea ca cei dragi să nu mai dorească o cană în plus cu renii lui Moș Crăciun, încă o pernă decorativă cu oameni de zăpadă sau alt set de lumânări și bețișoare parfumate.
”4 gifts rule”, adică regula celor patru cadouri, vă poate ajuta să gestionați mai bine bugetul și să vă asigurați că alegeți mai puține cadouri, dar utile, decât să vă lăsați dus de val și să cumpărați multe lucruri mici, unele poate inutile, care la final vă vor face să scoateți mai mulți bani din buzunar dacă trageți linie.
Regula celor patru cadouri presupune să dăruiți:
1. Ceva ce își dorește
2. Ceva de care are nevoie
3. Ceva de îmbrăcat
4. Ceva de citit
Această regulă vizează în special cadourile pentru copii, care sunt adesea cele mai costisitoare, iar scrisorile celor mici către Moș Crăciun includ multe cereri care pot fi copleșitoare pentru părinți. Ideea care stă la baza regulii celor patru cadouri este ca, în loc să cheltuiți o grămadă de bani pentru a umple spațiul de sub brad cu cadouri, să vă axați pe patru elemente care să îmbine utilul cu dorințele copilului, potrivit giftlab.co.
Ulterior a fost adăugat un alt punct opțional acestei reguli, și anume ”ceva de făcut”, adică o activitate pe care familia să o facă împreună cu copiii, cum ar fi să meargă la un spectacol, la patinoar, să se uite la un film împreună, să joace toți un joc sau orice altceva le face plăcere.
Ia niznaiu... Vezi tot