Să bei sau să nu bei cafea? Opinia experților legat de sănătatea inimii

Duminica, 15 Mai 2022, ora 04:25
10284 citiri
Să bei sau să nu bei cafea? Opinia experților legat de sănătatea inimii
Consumul moderat de cafea poate face bine inimii FOTO / Unsplash

Dacă ești iubitor de cafea, ceea ce urmează să citești îți va suna ca o mică validare. Cafeaua îți poate stimula sănătatea inimii, arată unele cercetări recente, potrivit TheHealthy.

Dacă ai fost puțin confuz până acum în legătură cu știința dintre cafea și sănătatea cardiovasculară, este de înțeles. Cafeaua îți poate crește tensiunea arterială, așadar nu este bine să exagerezi. Dar, pe de altă parte, consumul regulat de cafea este legat de un risc mai scăzut de insuficiență cardiacă.

Cum te poate ajuta cafeaua

Cercetările arată că băutorii de cafea pot avea un risc mai mic de accidente cardiovasculare decât cei care nu consumă cafea. Cafeaua te poate ajuta să te trezești mai devreme, astfel încât să poți profita de timpul liber pentru a medita, de exemplu. Sau poate că simpla prăjire a cafelei îți face dimineața mai bună.

"Este important să știi că dacă consumi cafea nu poți să știi 100% că vei preveni un atac de cord. De asemenea, dacă crezi că ai putea avea orice fel de afecțiune la inimă, este important să discuți cu medicul tău despre toate obiceiurile alimentare și despre alte aspecte ale rutinei", spune Seamus Whelton, cardiolog și profesor asistent de Medicină la John Hopkins Medicine.

Cafeaua este legată de un risc mai scăzut de insuficiență cardiacă

"Consumul moderat de cafea a fost asociat cu un risc redus de insuficiență cardiacă și cu un risc mai mic de diabet de tip 2", spune Whelton.

Consumul de până la 300 de miligrame de cofeină, în fiecare, zi ar putea ajuta la protejarea împotriva tulburărilor de ritm cardiac, se arată într-o cercetare din 2018 din revista JACC.

Dacă cafeaua te face mai fericit, inima ta ar putea fi mai sănătoasă

"Pentru o persoană relativ sănătoasă, există obiceiuri alimentare mult mai rele decât consumul unei cafele. Din popor se spune că ar fi dăunătoare sănătății, dar nu există dovezi în acest sens în privința cafelei", spune Kunal Karmali, cardiolog la Northwestern Medicine Central DuPage Hospital.

"Dacă simplul obicei să bei cafea te face să te simți mai bine, chiar asta poate stimula și sănătatea inimii tale. Cu siguranță, stările negative nu se vindecă cu o ceașcă de cafea, dar dacă o cafea îți poate face ziua grozavă, să știi că efectele combinate ar putea fi unele benefice", mai spune Karmali.

Bea cafea cu moderație

"Este important să acorzi atenție nu numai numărului de cești de cafea pe care le bei pe zi, ci și porției”, spune Whelton. Unele cercetări recente sugerează că ar trebui să bei maximum cinci până la șase căni pe zi.

Bea cafea filtrată. Deși cea mai bună ceașcă de cafea ar putea să nu fie aceeași pentru toată lumea, Whelton spune că acea cafea care este filtrată este cea mai bună pentru sănătatea inimii.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#cafea beneficii, #sanatate, #inima sanatoasa, #consum , #sanatate