Cafea boabe sau capsule? Ce alegem?

Joi, 09 Martie 2023, ora 15:38
1462 citiri
Cafea boabe sau capsule? Ce alegem?
FOTO: freepik.com

Știai că în 2020 consumul de cafea a ajuns la 166 de milioane de saci de 60 de kilograme de cafea? Nivelul global crește cu 1-2% pe an. Adevărul este că această nebunie a consumului de cafea se datorează în mare parte multitudinii de opțiuni de preparare oferite de aparatele de cafea moderne. Ce ar trebui să alegem între cafea boabe și capsule/doze? Care opțiune poate garanta cel mai bun espresso?

Capsulele de cafea

Capsulele de cafea au particularitatea de a fi păstrate și ambalate într-o atmosferă total ermetică. Așa se explică de ce intensitatea unei cafele espresso odată ajunsă în ceașcă, este perfect dozată pentru a se potrivi tuturor. Trebuie să știi că o capsulă este echivalentă cu o ceașcă de cafea. Acest lucru împiedică supradozarea și permite o reglare mai eficientă a cantitatății de cafea consumate în funcție de nevoile tale. Caspulele de cafea oferă, de asemenea, o gamă mai largă de arome. Într-adevăr, aceste aparate de cafea cu capsule ne permit alegerea diferitelor sortimente, adaptându-se astfel tuturor preferințelor.

Cafeaua boabe

Profesioniștii sunt unanimi, cafeaua boabe este mai avantajoasă în termeni de gust. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de cafea are particularitatea de a păstra întreaga savoare și aromă a cafelei proaspete. Un alt avantaj al cafelei boabe este acela că orice consumator, chiar și un novice, poate verifica vizual calitatea cafelei.

Aspectul exterior al boabelor de cafea (forma, gradul de prăjire, culoarea, luminozitatea, textura etc.) este suficient pentru a determina dacă o cafea este de bună calitate sau nu. Chiar și procentajul fiecărui soi folosit în amestecuri poate fi detectat de un ochi format. Cafeaua boabe este mai ieftină în comparație cu cafeaua măcinată sau cu capsulele de cafea.

De menționat este faptul că este nevoie de ceva mai mult timp pentru a prepara un espresso din boabe de cafea decât din cafea măcinată. Diferența de gust poate fi o problemă dacă dorești să prepari un espresso pentru oaspeți deoarece gusturile nu sunt aceleași.

Spre deosebire de aparatele de cafea boabe, aparatul de cafea cu capsule este mai ușor de folosit. Este potrivit pentru cei care nu au mult timp la dispoziție, deoarece totul este măsurat în prealabil și necesită puțină întreținere. De asemenea, este un aparat estetic, care pune în valoare încăperea în care este amplasat (bucătărie, living, zonă de birou).

Aparatul de cafea boabe este mai funcțional și oferă o gamă mai largă de opțiuni de preparare. Prin simpla reglare a măcinării, se poate obține o cafea mai spumoasă sau mai ușoară. În mod similar, prin reglarea tăriei, poți alege între o cafea mai ușoară sau mai tare.

Prețul nu este cu adevărat un argument potrivit pentru a compara aceste două aparate de cafea. Dar dacă trebuie să decizi în funcție de calitatea cafelei, este mai bine să optezi pentru aparatul de cafea boabe.

Cu toate acestea, pentru exigențe mai ridicate, în mod clar, cafeaua capsule câștigă de departe. În orice caz, alegerea tipului de cafea este în primul rând o chestiune de preferințe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că strategia PSD şi PNL ar fi aceea de a folosi ”iepuri” în localităţile în care nu au candidaţi comuni pentru alegerile locale, astfel încât...
#cafea boabe, #capsule, #cafea , #stiri life style