În vacanță cu animalul de companie. Actele necesare pentru a ieși cu cățeii din țară

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 09:59
1714 citiri
În vacanță cu animalul de companie. Actele necesare pentru a ieși cu cățeii din țară

În sezonul concediilor, oamenii care au animale de companie, în special căței, și nu au cu cine să îi lase acasă, sunt puși în situația de a lua patrupezii în vacanță.

O româncă a întrebat pe grupul de Facebook Vacanțe Litoral Bulgaria care sunt actele necesare pentru a ieși din țară cu cei doi căței ai săi.

”Am vrea să mergem anul acesta în Bulgaria! Și vrem să luăm și cățeii cu noi...

Dacă aveți recomandări de locații pet friendly ne-ar ajuta mult!

De asemnea, dacă știți ce acte sunt necesare pentru ieșirea cu ei. (nu i-am mai scos din țară până acum și nu știu dacă se cer aceeași lucruri pentru toate țările, sau este vreo diferență în funcție de mijlocul de transport avion/mașină”, a scris Monica pe grup.

”Bună ziua, vă răspund la întrebarea legată de căței deoarece aceea e de competența mea.

Trebuie să aibă pașaport și să fie microcipați, și ideal ar fi să mergeți la DSV-ul din localitatea dvs pentru ca cineva de acolo să vă pună parafa cum că cipul pentru fiecare e cu numărul corect.

Nu ar strica să aibă amândoi schema de vaccinare completă (parvoviroză, leptospiroză, hepatită infecțioasă canină, precum și boala lui Carre, adică jigodia). Unele dintre aceste boli (cum e leptospiroza) sunt considerate zoonoze, adică boli transmisibile la om, și nu știu dacă nimeriți un vameș mai dubios, dar vă poate face probleme dacă are cunoștințe medicale veterinare - iar unii au, pentru că fac și controlul alimentelor transportate transfrontalier, ba chiar unii sunt și veterinari.

Dintre toate, vaccinul antirabic e cel mai important, dar nu ar fi rău să aveți pașaport cu microcip (eticheta) și carnetul cu celelalte vaccinuri (ideal ar fi ca ele să fi fost făcute anual).

Vaccinul antirabic, depinzând de firmă, dar în cele mai multe cazuri, are o valabilitate de doi ani, nu de unul, ca celelalte. Cum a spus o persoană mai sus, trebuie sa fi trecut cel puțin 2-3 săptămâni de la rapel (dacă animăluțul e vaccinat anual împotriva turbării e perfect)”, a explicat un medic veterinar.

Citeste si:
A doua condamnare la închisoare în cazul răpitorilor câinilor lui Lady Gaga
A doua condamnare la închisoare în cazul răpitorilor câinilor lui Lady Gaga
Un al doilea bărbat acuzat că a agresat violent un angajat al cântăreţei americane Lady Gaga pentru a răpi câinii vedetei a fost condamnat la şase ani de închisoare, joi, la Los Angeles,...
Bărbat sfâșiat de câinii unui cioban, pe un drum din Timiș. Proprietarul animalelor a fost identificat de Poliție
Bărbat sfâșiat de câinii unui cioban, pe un drum din Timiș. Proprietarul animalelor a fost identificat de Poliție
Un bărbat de 51 de ani a ajuns la spital, în stare gravă, după ce a fost mușcat de câini pe drumul care face legătura între localitățile Lăpușnic și Bara, din județul Timiș....