Austriac din România, condamnat la închisoare cu executare după împușcarea unui câine fără stăpân

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 08:42
3695 citiri
Austriac din România, condamnat la închisoare cu executare după împușcarea unui câine fără stăpân
Un austriac care a omorât un câine fără stăpân a fost condamnat la închisoare cu executare FOTO Pixabay

Un pensionar austriac stabilit în România, lângă Timișoara, a fost condamnat definitiv la doi ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uciderea unui câine fără stăpân, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, sentința prin care pensionarul austriac a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare a fost pronunțată de Curtea de Apel Timișoara. Potrivit sentinței de condamnare, dosarul penal pe numele cetățeanului austriac, cu reședință temporară în România, a fost deschis în 2 ianuarie 2022, când o angajată de la stația CFR - Timișeni din comunitatea Șag a auzit mai multe bubuituri, crezând că sunt petarde sau artificii.

Ieșită afară, femeia l-a văzut pe bărbat „care pleca dinspre vechea sală de aşteptare a stației, înspre spatele gării, din interiorul vechii săli de așteptare auzindu-se mai multe zgomote care proveneau de la câini”.

Mergând la vechea sală de așteptare a stației, femeia a văzut un câine împușcat și a sesizat Poliția. În urma anchetei s-a descoperit că austriacul este, în Austria, deținător legal a unei arme de vânătoare, a unei puști de tir și a unui pistol Glock. Ancheta a mai arătat că austriacul a introdus armele în România fără a avea acest drept.

Astfel, bărbatul a fost trimis în judecată pentru contrabandă, nerespectarea armelor și munițiilor și uciderea animalelor. Austriacul a declarat că „nu a declarat lucrătorilor vamali armele și muniția transportate de acesta, nefiind sigur că este necesar să fie autorizat și pe teritoriul României pentru a deține, purta și folosi armele și munițiile letale”.

Judecătorii au arătat că bărbatul „a încercat să acrediteze ideea potrivit căreia uciderea câinelui a fost determinată de atacarea câinelui său de o haită de câini”.

„Curtea reţine că la dosarul cauzei nu există nicio reclamaţie făcută de inculpat autorităţilor aşa cum ar fi fost normal, respectiv inculpatul ar fi trebuit să sesizeze autorităţile competente pentru a lua măsuri împotriva haitei de câini pe care o bănuia că i-a atacat câinele şi pe el. Mai mult, inculpatul avea posibilitatea de a-şi plimba animalul de companie într-o altă zonă, cu atât mai mult cu cât ştia de zona în care se adăpostea şi locuia haita de câini”, se mai arată în sentința De condamnare a Curții de Apel Timișoara.

Curtea de apel mai arată că bărbatul a cerut să nu fie trimis la închisoare pentru că suferă de dispnee de somn şi boala picioarelor neliniştite, afecțiuni pentru care nu poate suporta regimul de detenție, dar nu au fost depuse documente doveditoare.

„S-a mai invocat de către apărare împrejurarea potrivit căruia inculpatul este singur, nu are familie şi copii iar câinele pe care îl are ar avea de suferit în urma menţinerii modalităţii de individualizare a pedepsei. Instanţa de apel reţine că din procesul verbal de percheziţie domiciliară rezultă că inculpatul locuiește cu soția, sens în care instanţa de apel reţine că păstrarea modalităţii de individualizare judiciară a pedepsei aplicată de instanţa de fond nu ar lăsa câinele inculpatului singur, soţia acestuia putându-se ocupa de el”, au mai arătat judecătorii Curții de Apel Timișoara.

Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#caine, #austriac, #condamnare, #sentinta , #justitie