Cum a ajuns un bărbat care a ieşit cu câinele la plimbare să plătească o amendă de 5.500 de lei: Regulile pe care nu le-a respectat

Sambata, 25 Martie 2023, ora 08:05
3726 citiri
Cum a ajuns un bărbat care a ieşit cu câinele la plimbare să plătească o amendă de 5.500 de lei: Regulile pe care nu le-a respectat
Echipaj de la Jandarmerie FOTO monitorulbt.ro

Un bărbat din Botoșani care a ieşit cu câinele la plimbare joi seară, 23 martie, pe o stradă din orașul Darabani, fără a ţine cont de faptul că animalul trebuie să poarte botniţă s-a ales cu o sancţiune usturătoare.

Un echipaj de jandarmerie i-a atras atenția asupra obligativității portului botniței de către câinii din rasele periculoase, pe drumurile publice, unui bărbat care plimba un câine de talie mare, respectiv un metis din rasa ciobănesc.

Aflat sub influența băuturilor alcoolice și deranjat de solicitarea echipajului, bărbatul în vârstă de 39 de ani a devenit brusc recalcitrant și a adresat injurii jandarmilor care au,, îndrăznit” să îi atragă atenția.

Jandarmii l-au taxat pentru nereguli. În total, amenda aplicată a fost de 5500 de lei, din care 3000 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, iar diferența pentru refuzul de legitimare și adresarea de injurii, scrie monitorulbt.ro.

„Aducem la cunoștința cetățenilor că accesul câinilor periculoși din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor, precum și al exemplarelor cu potențial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă, pentru a preveni atacul canin și rănirea persoanelor”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

#caine, #plimbare, #botnita, #amenda, #jandarmi, #Botosani , #amenda
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Ca botosaneanul umbla abtziguit, nu ma mira !