Bucurie uriașă! Cățelușa Maya a fost salvată de pompieri după opt ore de chin FOTO

Duminica, 26 Mai 2024, ora 21:47
3098 citiri
Bucurie uriașă! Cățelușa Maya a fost salvată de pompieri după opt ore de chin FOTO
Rareș și câinele salvat FOTO captură video ISU Cluj

Un echipaj de la ISU Cluj a intervenit, opt ore, pentru salvarea unu câine care intrase într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. Echipajul,format din pompierul Rareş şi câinele Max, a lucrat şi la căutarea victimelor cutremurului din Turcia.

În familia Urs, există doi salvatori. Rareş şi căţelul său, Max. Anul trecut au luat parte împreună la copleşitoarea misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia. S-au specializat pe astfel de intervenţii dificile şi răspund prezent oricând e nevoie de ei. La muncă, Rareş e unul dintre pompierii de bază ai Detaşamentului 2 Cluj-Napoca”, au transmis, duminică seară, oficialii ISU Cluj.

Aceştia povestesc, într-o postare pe Facebook, că pompierul a fost sunat sâmbătă de către un prieten, care i-a relalat că cel mai bun câine de vânătoare pe care-l are a intrat într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case.

”Pentru că Rareş ştie ce înseamnă legătura dintre om şi câinele său, în câteva minute a ajuns pe şantierul casei din localitatea Popeşti, acolo unde Maya intrase în vizuină. Şi-a dat seama că operaţiunea de salvare va fi provocatoare şi a luat, cu aprobarea comandantului, o trusă de căutare, dotată cu cameră video şi senzori de mişcare. Când a sosit la faţa locului, situaţia nu părea optimistă, însă Rareş nu s-a gândit în nicio clipă să renunţe. Folosindu-se de aparatura cu senzori, a localizat căţeluşa sub fundaţia de la garaj”, mai povestesc oficialii ISU Cluj.

Toată lumea a sărit în ajutorul câinelui „rătăcit” în vizuina unei vulpi

”Rareş şi oamenii inimoşi din jurul său au muncit cot la cot, săpând un tunel lung de şase metri. Deşi totul părea pierdut, la un moment dat, o urmă de speranţă a apărut pe neaşteptate. Rareş a pus lumina lanternei în direcţia unde se afla căţeluşa, văzându-i ochii cum licăreau. La ieşirea la suprafaţă, căţeluşa era epuizată. Prietenul colegului nostru, care e şi medic veterinar de profesie, a dus-o de urgenţă la cabinet”, se mai arată ăn postare.

Duminică, 26 mai, medicul veterinar a anunţat că Maya este bine.

Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
Pompierii au intervenit sâmbătă, 15 iunie, în localitetea Feleacu din Cluj. Mașina a luat foc în timp ce se afla în mișcare. Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit rapid...
Un bărbat oferă 700 de lei oricui vrea să crească un porumbel: „L-am găsit în fața blocului”
Un bărbat oferă 700 de lei oricui vrea să crească un porumbel: „L-am găsit în fața blocului”
Un bărbat din Cluj anunță pe o rețea de socializare că e dispus să dea 700 de lei unei persoane care va vrea să aibă grijă de un porumbel pe care l-a găsit în fața blocului. În...
#caine, #ISU, #Cluj, #cutremur, #pompieri, #salvare caine , #interne
  1. Generația „Afară cu străinii!“ din țară. De ce votează tinerii europeni extrema dreaptă
  2. Mai multe medicamente pentru durere și febră ar putea fi retrase din farmacii. Care este motivul
  3. Alexandru Cumpănașu a scăpat de un dosar penal. Instanța tocmai a pronunțat decizia
  4. Se interzice publicitatea explicită la toate țigările electronice și la pliculețe cu nicotină
  5. Țara din Uniunea Europeană care anunță că refuză să o susțină pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene
  6. Orașul mare din România unde jumătate dintre locuitori rămân fără apă potabilă pentru o zi
  7. Accident cu 5 mașini și 18 victime, dintre care zece copii, pe un drum din Constanța. A fost chemat elicopterul SMURD FOTO VIDEO
  8. Ce doi răniți din explozia de la Dedeman din Botoșani care au fost aduși la Floreasca respiră singuri. ”Au o evoluție lent favorabilă”
  9. Cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură aduce și nopți cu temperaturi sufocante. Care sunt zonele afectate
  10. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii