De ce sunt pline de câini fără stăpân localitățile din județul Brașov

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 13:27
7130 citiri
De ce sunt pline de câini fără stăpân localitățile din județul Brașov

Consiliile locale din zeci de localități ale judeţului Braşov ignoră, de ani de zile, legislaţia care stabileşte că le revine obligaţia de a gestiona problema câinilor fără stăpân prin înfiinţarea de adăposturi proprii sau concesionarea serviciilor. În urma unor controale, poliţiştii au stabilit termene de conformare.

În urma unor controale făcute în perioada 28.12.2021-20.01.2022 de Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei judeţene Braşov, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, în 58 de localităţi ale acestui judeţ, s-a constata că peste jumătate dintre administraţiile locale verificate nu respectă legislaţia privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Astfel, conform datelor furnizate în urma controlului realizat de către Poliţie, s-a constatat că într-o localitate a fost amenajat adăpost propriu şi înfiinţat un serviciu specializat pentru gestionarea situaţiei, 23 de unităţi administrativ-teritoriale au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociaţie sau fundaţie care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei animalelor.

34 de localități nu au adăposturi pentru maidanezi

Pe de altă parte, în 34 de localităţi autorităţile „nu au amenajat un adăpost propriu şi nu au înfiinţat un serviciu specializat şi de asemenea, nu au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociaţie sau fundaţie care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei animalelor”.

Acolo unde autorităţile locale nu respectă normele legale prevăzute de O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, poliţiştii au stabilit măsuri conform prevederilor legale în vigoare, astfel ca în termen de 90 de zile administraţiile locale să întreprindă demersurile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor legale ce le revin.

Totodată, la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor Braşov a fost întocmită o bază de date ce cuprinde datele de identificare ale responsabililor pe linia gestionării câinilor fără stăpân, de la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale, menţionează Poliţia judeţeană Braşov.

Citeste si:
Doi bărbați au furat o mașină în care erau 140.000 de euro, parcată într-un centru comercial din Brașov
Doi bărbați au furat o mașină în care erau 140.000 de euro, parcată într-un centru comercial din Brașov
Doi bărbați au ajuns în arest miercuri, 25 mai, după ce au furat din parcarea unui centru comercial din Brașov, o mașină în care se aflau 140.000 de euro. Unul dintre suspecți, din...
Metodă nouă de cerșit inventată la Brașov: Trei bărbați dansau breakdance pe trecerea de pietoni într-o zonă extrem de circulată
Metodă nouă de cerșit inventată la Brașov: Trei bărbați dansau breakdance pe trecerea de pietoni într-o zonă extrem de circulată
Trei tineri, un român, un spaniol şi un italian, au inventat o nouă metodă de a face bani din cerșit. Cei trei dansau breakdance pe trecerea de pietoni, într-o zonă extrem de circulată din...