Calul lui Kadîrov. Liderul cecen acuză serviciile speciale ucrainene că au vrut să-i răpească calul de curse sechestrat în Cehia

Miercuri, 17 Mai 2023, ora 15:20
2303 citiri
Calul lui Kadîrov. Liderul cecen acuză serviciile speciale ucrainene că au vrut să-i răpească calul de curse sechestrat în Cehia
Se pare armăsarul Zaza a fost răpit de oameni angajați direct de Kadîrov FOTO Twitter

Poliția cehă investighează dispariția unui armăsar de elită aparținând liderului cecen Ramzan Kadîrov, dintr-un grajd din vestul țării.

Există o pistă a anchetei conform căreia liderul cecen a angajat oameni pentru a răpi calul, relatează publicația Mladá fronta DNES (MFD).

Potrivit ziarului, acest lucru este confirmat și de faptul că, cu puțin timp înainte de începerea operațiunii speciale rusești, în februarie 2022, persoane necunoscute încercau deja să ia calul.

Se pare armăsarul Zaza a fost răpit de oameni angajați direct de Kadîrov.

Pe 7 martie, s-a știut că un cal în valoare de aproape 400 de mii de coroane a fost furat dintr-un grajd din apropierea orașului Roudnice. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Finanțelor, Mikaela Lagronova, a confirmat că armăsarul îi aparține liderului cecen, Ramzan Kadîrov.

Publicația Idnes a raportat că acest armăsar, împreună cu alți câțiva cai, face parte din proprietățile sechestrate de Cehia, în baza sancțiunilor internaționale care au fost impuse împotriva lui Kadîrov.

Cu o zi înainte, Kadîrov a scris pe Telegram că a reușit să recupereze calul de curse Zaza, furat de la grajdul său din Cehia în martie. Potrivit acestuia, reprezentanți ai serviciilor speciale ucrainene l-au abordat prin intermediari, care s-au oferit să cumpere calul cu 18.000 de dolari.

#cal curse, #rapit, #Ramzan Kadirov Cecenia, #Cehia, #servicii secrete Ucraina , #stiri externe