Viata in "Arhipelagul ororii" dupa marea stramutare din 1951. Istoric: "Numai Atotputernicul i-a ajutat pe acesti oameni sa iasa invingatori"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 15:48
22 citiri
Din lungul sir al formelor de represiune aplicate in Romania dupa 1945, deportarea si stabilirea de domiciliu obligatoriu (D.O.) in Baraganul ialomitean a fost una dintre cele mai crunte operatiuni. Peste 33.000 de oameni din zona frontierei de vest au fost stramutati in cumplita noapte de 18 iunie 1951. "Dupa modelul sovietic au fost create adevarate "insule", locuri de detentie, unde prin deportari, fixari de domiciliu obligatoriu, internari in colonii si batalioane de munca erau adusi toti ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.