Cât costă cea mai lungă călătorie din lume, cu autobuzul. Durează 56 de zile, iar turiștii vor traversa 22 de țări

Luni, 27 Martie 2023, ora 14:53
7954 citiri
Cât costă cea mai lungă călătorie din lume, cu autobuzul. Durează 56 de zile, iar turiștii vor traversa 22 de țări
Cea mai lungă călătorie din lume cu autobuzul durează 56 de zile

O companie indiană de transport se pregătește să lanseze să lanseze ceea cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume. Autocarul cu 30 de pasageri urmează să plece în august, iar călătoria va dura 56 de zile.

Traseul va cuprinde 22 de țări, ducând călători din cel mai mare oraș al Turciei, prin Balcani, Europa de Est, Scandinavia și Europa de Vest, până în capitala Marii Britanii.

Itinerarul cuprinde, printre altele, o traversare cu feribotul pe Golful Finlandei, o vizită la Capul Nord (sau Nordkapp) – cel mai nordic punct din Europa continentală și o croazieră de-a lungul fiordurilor norvegiene.

Întregul pachet costă 24.300 USD, include un mic dejun zilnic, împreună cu 30 de prânzuri și cine, precum și toate sejururile la hotel.

Deși călătoria cu un autobuz timp de două luni ar putea să nu sune extrem de atrăgătoare pentru unii, vehiculul este descris ca „un autobuz special de lux conceput pentru călătorii confortabile pe distanțe lungi”, scrie cnn.com

Pasagerii care se încumetă să plece la un drum lung de peste 12.000 de kilometri, se vor putea relaxa pe scaune rabatabile reglabile „cu spațiu amplu pentru picioare” și vor beneficia de porturi AUX și USB, o tavă pliabilă și suporturi pentru sticle și pahare. Fiecărui pasager i se permite să aducă cu el două „valize de dimensiuni mari”.

Autobuzul spre Londra a fost conceput ca o alternativă la ruta anuală Road to London a Adventures Overland, inspirată parțial de autobuzele Hippie Trail care au traversat lumea în anii 1950 și 1960.

Adventures Overland a fost fondată de antreprenorii Tushar Agarwal și Sanjay Madan în 2012, care au organizat mai multe expediții din India la Londra, în care călătorii își aduc propriile mașini și călătoresc într-un convoi, precum și călătorii prin Islanda și Rusia.

#calatorie, #autobuz, #autocar, #Istambul, #Londra, #eruopa, #vacanta , #stiri Europa