Trucuri prețioase pentru a menține casele mai calde și facturile la energie mai mici: "Chiar găurile de cheie și prizele pot fi vinovate"

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 04:00
18458 citiri
Trucuri prețioase pentru a menține casele mai calde și facturile la energie mai mici: "Chiar găurile de cheie și prizele pot fi vinovate"
Cameră încălzită cu un șemineu FOTO Unsplash

Având în vedere criza costului vieții care afectează gospodăriile, mulți s-ar putea să fie îngrijorați pentru cheltuielile pe care le vor avea cu încălzirea în această iarnă. Un expert a împărtășit „micile trucuri inteligente” de folosit pentru a menține căldura și facturile mai mici.

Facturile la energie au crescut și, deși unii s-ar putea gândi să reducă sau să renunțe la încălzire, o casă rece poate aduce unele probleme, cum ar fi umezeala, mucegaiul și bolile.

„Există mai multe mici trucuri inteligente pe care le poți folosi pentru a avea căldură în casă și facturile mai mici. Le-am adunat pe unele dintre cele mai bune pe care să le ai în vedere”, a declarat pentru express.co.uk David Miloshev, electrician certificat

Fii inteligent cu jaluzelele și draperiile

„Nu țineți perdelele, draperiile sau jaluzelele trase în orele din zi când soarele strălucește spre ferestre.

Lăsând razele soarelui să strălucească în casa ta, profiti de căldura solară gratuită. Tragerea jaluzelelor/ draperiilor după aceea ajută la crearea unui strat izolator bun și vă permite să păstrați acea căldură pe care ați acumulat-o pe parcursul zilei.”

Acoperiți locurile pe unde intră curent de aer

Curenții de aer care intră de la ferestre sau pe sub reprezintă una dintre cauzele pentru care într-o casă poate fi frig. Expertul a spus că curenții reci pot fura căldură „neprețuită” înainte de a-ți da seama.

El a adăugat: „Luați în considerare opritoarele de curent pentru ușile și ferestrele dvs. pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme. Orice alte deschideri către lumea exterioară ar putea cauza, de asemenea, curenți de aer - orificiile de aerisire pentru uscător, lucrările electrice, orificiile de ventilație ale cuptorului și chiar găurile de cheie și prizele pot fi vinovate.

Folosiți capace sau izolatoare pentru gaura cheii/prize și asigurați-vă că orice alte orificii sunt bine sigilate.”

Nu încălziți casa când sunteți plecați

Electricianul a spus că în casă nu trebuie să fie cald când proprietarii sunt plecați sau dorm. Aceasta înseamnă că ar trebui să coboare termostatul cu câteva grade când ies din casă sau când dorm.

Acest lucru le va oferi o factură de energie mai mică.

"Cu toate acestea, s-ar putea să nu vă bucurați să vă jucați constant cu termostatul sau să vă treziți într-o casă răcoroasă. Atunci cel mai bine ar fi să investești într-un termostat inteligent."

Ridicați umiditatea

„Aerul de iarnă este adesea foarte uscat, mai ales în interior. Buzelor crăpate și pielea uscată indică faptul că încălzirea casei absoarbe toată umezeala din corpul nostru și, credeți sau nu, uscăciunea face și aerul să se simtă mai rece.

Nu numai că pare mai rece în aerul uscat, dar adăugarea de umiditate va permite de fapt aerului din interior să rețină căldura mai mult timp.

Unele modalități ușoare de a crește umiditatea includ plantele de interior bine udate, uscarea rufelor în interior (economii bonus pentru a nu folosi uscătorul!) și plasarea recipientelor de apă pe elementele de încălzire, cum ar fi caloriferele.

De asemenea, ajută să deschizi ușa după duș și să lași aerul cald și umed să curgă în jurul casei tale”, a explicat expertul.

Izolați oriunde puteți

Mansarda poate fi utilă pentru depozitare, dar, potrivit expertului, este și unul dintre locurile din care scapă mare parte din căldură. Pentru a opri acest lucru, oamenii ar putea adăuga între 100 și 200 mm de izolație pe podeaua mansardei pentru a opri transferul de căldură.

Acest lucru este valabil și pentru ferestre, unde folia cu bule poate fi folosită pentru a izola geamurile.

Expertul a adăugat: „Poate că podelele tale nu îți pierd atât de multă căldură, dar ia în considerare să adaugi câteva covoare pentru a-ți menține picioarele calde".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa a înregistrat în 2023 un număr-record de zile în care căldura resimţită de corpul uman a fost ”extremă”, din cauza unei temperaturi de peste 35°C-40°C. Efectul asupra...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#caldura, #facturi, #cheltuieli, #trucuri, #mici , #stiri sociale