Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, ONG-ul care a construit primul spital pentru copiii bolnavi de cancer, din donații și sponsorizări, a publicat un mesaj pe rețelele de socializare, în care critică campania lui Călin Georgescu care, în dorința de a ajunge președinte al României, a amenințat cetățenii după apariția unor liste cu „trădători” și „dușmani ai națiunii” care ar fi fost finanțați de Soroș sau au primit fonduri USAID.
„Un președinte, indiferent de cine l-a votat sau nu, trebuie să fie garantul Constituției, al drepturilor și libertăților fiecărui cetățean. Asta e esența funcției. Și totuși, unii vor să ajungă acolo prin amenințări. Amenință oameni pentru că apar pe așa-zise liste ale << rușinii naționale >>, fabricate și distribuite de personaje obscure, care stigmatizează și instigă la ură. Liste ca în fascism, cu << suspecți >>, cu << trădători >>, cu dușmani inventați”, a declarat Gheorghiu, subliniind pericolul divizării societății prin instigarea la ură.
Fondatoarea Asociației Dăruiește Viață se află ea însăși pe una dintre aceste liste ca „rușine națională”, din care fac parte și alte personalități, pentru că ar face parte dintr-o "rețea soroșistă". Gheorghiu a subliniat că nu a primit niciodată bursă de la Soroș sau finanțări de la organizații internaționale precum USAID, aducându-și însă aportul personal pentru a contribui la construirea unui spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări.
„Nu am primit, din păcate, vreo bursă Soros. Nu am avut, tot din păcate, vreo finanțare de la USAID. Dar să zicem că unii chiar au beneficiat de burse internaționale. Și ce dacă? Să studiezi la o universitate de top, să înveți de la cei mai buni, să îți dorești progres pentru tine și pentru țara ta – asta e o crimă? Să fii educat e o vină?
Sunt pe acea listă oameni care muncesc, care construiesc, care își doresc o Românie mai bună”, a întrebat retoric Oana Gheorghiu.
Ea a mai adăugat că este regretabil că „în anul 2025, în România se fac liste cu oameni care au "vina de a nu fi pe placul cuiva”, punând accent pe pericolele la care este expusă democrația românească în fața unor astfel de comportamente politice autoritare.
„Problema reală nu e doar existența unei liste aberante. Problema e că un om care vrea să fie președintele României amenință românii. Amenință cu ce? Cu << lucruri pe care le va face >> după ce va ajunge președinte. Ce va face? Pe cine va pedepsi? Pe cei care gândesc diferit? Pe cei care vor altceva pentru România? Asta nu e democrație. Asta e fascism.
Un om care vrea să conducă o țară democratică NU împarte cetățenii în „ai lui” și „dușmani”. NU instigă la ură. NU amenință. Dacă ar trebui să definim rușinea națională, aceea ar fi că în anul 2025, în România se fac liste cu oameni care au “vina” de a nu fi pe placul cuiva și că un candidat amenință cetățeni ai cărui președinte aspiră să devină. Asta e cu adevărat o rușine!”, a conchis aceasta.
Asa si cu adulatorii de globalism!
... Vezi tot