Deputat furios pe roboții din call center vrea eliminarea lor după ce a sunat la o bancă: "Voi avea o inițiativă legislativă. Este o situație inadmisibilă"

Joi, 09 Februarie 2023, ora 14:41
8447 citiri
Deputat furios pe roboții din call center vrea eliminarea lor după ce a sunat la o bancă: "Voi avea o inițiativă legislativă. Este o situație inadmisibilă"
Imagine dintr-un call center FOTO Pixabay

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu vrea ca apelurile clienților care sună la diferiți furnizori să nu mai fie preluate de mesaje predefinite, ci direct de un angajat.

Acesta a sunat la bancă și, până să reușească să vorbească cu un angajat, a fost nevoit să aștepte pe linie 30 de minute.

"Este o situație inadmisibilă la care s-a ajuns. Când suni la call center ai nevoie să vorbești direct cu un om care să te ajute în problema ta, nu cu un robot!", a declarat parlamentarul Gabriel Avrămescu pentru Șansa News.

Tot mai multe companii din România au apelat la roboți, în relația cu clienții,

în ultimii ani, iar clienții apelanți sunt nevoiți să aștepte, de cele mai multe ori, zeci de minute pentru a fi preluați de un operator.

Gabriel Avrămescu vrea să inițieze un proiect de lege prin care să îmbunătățească relația dintre furnizori și clienți.

"Voi avea o inițiativă legislativă pentru eliminarea roboților atunci când suni la call center-ul unui furnizor. Oamenii în vârstă din mediul rural nu știu nici să folosească tableta, nici să facă conturi pe toate site-urile furnizorilor și acolo e nevoie de această comunicare directă. Eu am sunat la bancă și am așteptat 30 de minute ca să fiu preluat de un operator. Ne dorim digitalizare, dar hai să vedem cu ce costuri și până unde", a declarat deputatul PNL.

Potrivit acestuia, o inițiativă similară a existat și în Spania, care a eliminat roboții din comunicarea cu clienții.

#call center, #clienti, #roboti, #timp asteptare, #deputat, #lege , #legislatie