Creatură misterioasă din adâncuri văzută la suprafață: Un monstru uriaș descoperit în Japonia VIDEO

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 02:22
7592 citiri
Creatură misterioasă din adâncuri văzută la suprafață: Un monstru uriaș descoperit în Japonia VIDEO
Un calamar uriaș a fost filmat în Japonia FOTO: Live Science

Un studiu al oamenilor de știință din SUA și Canada din revista PLOS Biology a dezvăluit faptul că 91% dintre speciile din oceanele lumii sunt încă neștiute. Acum, un expert a reușit să filmeze un monstru marin în Marea Japoniei, un calamar uriaș care a ajuns aproape de suprafața apei, deși el trăiește la mare adâncime.

Calamarii giganți trăiesc de obicei în măruntaiele oceanului, ei fiind foarte rar observați la suprafață. Specia este una dintre cele mai misterioase creaturi care trăiesc în oceanele și mările lumii, potrivit Live Science.

Scafandrul Yosuke Tanaka, care conduce împreună cu soția sa Dive Resort T-Style în orașul Toyooka, Japonia, a avut ocazia să vadă și să filmeze un calamar gigantic de peste 2,5 metri.

Descoperire neobișnuită în Antarctica: O adevărată comoară extraterestră, cea mai mare din ultimii 100 de ani VIDEO

”A fost prima dată în viață când am înotat cu un calmar uriaș (Architeuthis dux). M-am simțit puțin speriat pentru că era atât de mare”, a spus Tanaka.

Ei pot crește până la 12-14 metri lungime, o dimensiune și mai incredibilă având în vedere că animalele probabil trăiesc doar aproximativ cinci ani în sălbăticie, potrivit Smithsonian Institution.

Natura lor evazivă înseamnă că se știe foarte puțin despre viața lor de zi cu zi sau despre obiceiurile de împerechere, deși investigațiile asupra intestinelor lor arată că mănâncă pește și alți calamari. De asemenea, se găsesc adesea în stomacul cașaloților, ceea ce indică faptul că nu sunt doar vânători, ci sunt și vânați.

Descoperire neașteptată în adâncurile Mării Mediterane: O cameră ascunsă nemaivăzută extrem de periculoasă VIDEO

„Este neobișnuit orice alt loc decât unde l-au văzut”, a spus Michael Vecchione, zoolog și expert în cefalopode la Muzeul Național Smithsonian de Istorie Naturală din Washington, D.C.

Zoologul japonez Tsunemi Kubodera, care a surprins primele fotografii și videoclipuri cu calamari giganți vii în habitatele lor native, a documentat un număr mare de calamari giganți între ianuarie și martie în apele de coastă ale Mării Japoniei.

Potrivit cercetărilor lui Kubodera, calamarul călătorește prin strâmtoarea Tsushima, între Coreea de Sud și Japonia, ca parte a migrației lor tipice nord-sud. Cei care au greșit migrarea, totuși, rămân prinși de apa rece, în adâncurile în care înoată de obicei.

„Când se întâmplă asta, ei nu pot rămâne în apa cu adevărat adâncă în care stau de obicei”, a spus Vecchione. „Ei vin aproape de suprafață, iar apoi apa de suprafață se răcește. Când îi vezi aproape de suprafață, nu sunt sănătoși”.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#calmar urias Japonia video, #calamar rar, #calmari uriasi, #monstru marin, #creatura marina, #creatura marina rara ocean , #descoperire