E implicat si PSD in scandalul furtului de date al Cambridge Analytica? Prima reactie a lui Dragnea

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 18:35
5724 citiri
E implicat si PSD in scandalul furtului de date al Cambridge Analytica? Prima reactie a lui Dragnea
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Noi informatii au aparut miercuri in scandalul Cambridge Analytica, conform carora datele obtinute ilegal de companie ar fi fost folosite si de PSD in campania pentru alegerile parlamentare din 2016.

Informatiile au aparut in timp ce Dragnea dadea declaratii la Inalta Curte in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu pentru angajarea fictiva la Protectia Copilului Teleorman a doua secretare PSD.

Asa ca, la iesirea de la proces, dupa cele 7 ore de audieri, jurnalistii l-au intrebat pe seful PSD cum comenteaza datele publciate de publicatii precum Associated Press si Washington Post.

"Nici vorba la PSD. Asta ar fi chiar culmea. Eu am inteles ca in alta parte s-a implicat", a spus scurt Dragnea.

El a folosit compania mai apoi pentru a raspunde ironic la o intrebare despre efectele deciziei fostei sotii, Bombonica Prodana, care a anuntat la termenul de miercuri ca a achitat partea ei din prejudiciul din dosar: "Eu nu sunt Cambridge Analytica sa fac predictii".

Vezi aici cum s-a desfasurat procesul si ce declaratie a dat Dragnea - Rasturnari de situatie si o confruntare in premiera: M-am saturat eu de mine!

Ce scrie presa straina despre implicarea Cambrdige Analytica in campania PSD

Un consultant britanic, Rupert Wolfe Murray, a declarat pentru Associated Press, miercuri, ca firma Cambridge Analytica a vrut sa il angajeze inainte de alegerile parlamentare din Romania, din 2016, pentru a lucra pentru PSD.

Murray spune ca Mark Turnbull, un oficial al Cambridge Analytica, l-a contactat in august 2016. Acesta a citat un e-mail pe care Turnbull l-ar fi scris: "Ce am oferit este sa integram o echipa de doua persoane in echipa actuala... pentru a oferi sfaturi de strategie si asistenta de-a lungul campaniei... in decursul urmatoarelor doua, trei luni".

Wolfe Murray spune ca a refuzat, pentru ca el nu lucreaza pentru partide politice. Ramane neclar daca firma Cambridge Analytica a jucat vreun rol in alegerile din decembrie 2016, unde PSD a castigat cu 46%.

Platforma de investigatii RISE Projects a relatat ca SCL Group, o companie britanica de comunicare strategica afiliata British Analytica, si-a deschis birou in Romania in 2011.

Cambridge Analytica este o companie de relatii publice si analiza politica infiintata de Steve Bannon, fost consultant de campanie al lui Doanld Trump si fost consultant strategic la Casa Alba, si Robert Mercer, magnat, unul dintre cei mai importanti donatori ai Partidului Republican.

Citeste mai multe despre scandalul Cambridge Analytica:

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#Liviu Dragnea reactie PSD Cambridge Analytica , #PSD