Noi date despre moartea subita a lui Dan Muresan, in Kenya: fiul fostului ministru al Agriculturii lucra pentru Cambridge Analytica

Duminica, 25 Martie 2018, ora 13:31
17238 citiri
Noi date despre moartea subita a lui Dan Muresan, in Kenya: fiul fostului ministru al Agriculturii lucra pentru Cambridge Analytica

Atunci cand a murit subit in Kenya, Dan Muresan, fiul fostului ministru roman al Agriculturii, ar fi fost angajat al companiei britanice Cambridge Analytica, in campania prezidentiala a lui Uhuru Kenyatta. Informatia a iesit la iveala la o dezbatere a clubului Frontline Londra.

Moartea lui Muresan, care a lucrat la campania din 2013 a presedintelui Uhuru, este cea care a deschis usa pentru ca Christopher Wylie sa se alature companiei Cambridge Analytica, acuzata ca in 2017 ar fi influentat alegerile din Kenya, relateaza presa din Kenya.

Astfel, imediat dupa moartea lui Dan Muresan, fiul fostului ministru roman al Agriculturii Ioan Avram Muresan, Wylie a fost angajat de compania britanica, dupa cum el insusi a relatat.

"Nu stiam asta cand m-am angajat, dar predecesorul meu a lucrat in Kenya pentru presedintele Uhuru Kenyatta", a spus acesta, fara a da detalii despre cum a murit Muresan.

Wylie a vorbit despre asta la un eveniment organizat de Investigates in Londra, la Frontline Club.

Inainte de a vorbi despre moartea lui Muresan, Wylie a povestit despre mediul toxic de lucru, unde cei care nu sunt de acord cu sefii lor trebuie sa isi tina gura inchisa.

"Nu pot sa spun ca a fost ucis, a murit in camera lui de hotel", a spus Wylie despre moartea lui Muresan.

In 2012, Dan Muresan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a fost gasit mort intr-un apartament din Nairobi (Kenya).

Acesta era angajat la o companie engleza de telecomunicatii, aflandu-se de mai multa vreme in Kenya, dar nu isi inregistrase insa prezenta pe teritoriul Kenyei la misiunea diplomatica romana.

Avertizorul de integritate Christopher Wylie a dezvaluit pentru publicatiile New York Times si Observer ca firma Cambridge Analytica, detinuta de miliardarul specializat in tranzactii speculative Robert Mercer si condusa la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorala a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a peste 50 de milioane de alegatori americani, pentru a construi un puternic program software, in scopul anticiparii si influentarii preferintelor electorale.

Aceeasi companie de consultanta a fost implicata in campania pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (Brexit).

Steve Bannon a fost director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Citeste mai multe despre scandalul Cambridge Analytica:

Scandalul Cambridge Analytica ajunge in Romania: Legatura cu victoria PSD din 2016

Noul consilier pentru Securitate Nationala desemnat de Trump a colaborat cu Cambridge Analytica

Trump ar fi beneficiat in campanie de informatii stranse pe Facebook despre 50 de milioane de alegatori fara stirea acestora

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...