Aproape 500 de sportivi la un campionat național de înot. Ce spune Camelia Potec și motivul pentru care spectatorii n-au avut acces

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 18:28
2037 citiri
Aproape 500 de sportivi la un campionat național de înot. Ce spune Camelia Potec și motivul pentru care spectatorii n-au avut acces
Camelia Potec

Aproximativ 500 de sportivi participă la Campionatul naţional de înot în bazin scurt pentru cadeţi care a început joi, la Miercurea-Ciuc, în primele întreceri ale competiţiei fiind doborâte deja mai multe recorduri naţionale.

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, într-o conferinţă de presă organizată de Primăria municipiului, că niciodată nu a fost în oraş o competiţie de o asemenea amploare şi a mulţumit pentru condiţiile de concurs.

"Doresc să spun, în numele Federaţiei, încă o dată, mulţumiri pentru că întotdeauna aici ne-am simţit ca acasă şi am venit cu ceva nou şi v-am oferit altceva decât în anii precedenţi, să ştiţi că aceasta face parte din progres. Nu aţi avut niciodată o astfel de competiţie cu aproape 500 de sportivi şi ne bucurăm să vedem că ne place ceea ce se întâmplă în aceste zile. Am trecut de prima reuniune, sunt 13 recorduri naţionale şi asta înseamnă că şi cadeţii noştri se simt bine la Miercurea-Ciuc şi de aceea vin şi mulţumiri pentru aceste condiţii pe care le menţineţi. V-am făcut o promisiune anul trecut şi v-am spus că, oricât de dură este lupta aceasta pentru a prinde competiţii naţionale, noi vom continua să venim la Miercurea-Ciuc cât suntem bine primiţi şi asta facem", a precizat Camelia Potec.

Ea a arătat că la această competiţie participă 492 de sportivi, de la 70 de cluburi din ţară, şi peste 40 de arbitri.

În opinia ei, peste 50 de recorduri naţionale vor fi bătute la Miercurea-Ciuc.

La rândul său, Norbert Trandafir, antrenor la Clubul Sportiv Municipal Miercurea-Ciuc, a precizat că la această competiţie nu au acces spectatori în tribune, din cauza numărului mare de sportivi şi antrenori participanţi.

"Nu au acces spectatorii în tribune pentru că sunt 500 de sportivi plus antrenorii, ceea ce înseamnă 600 de persoane care au intrat în bazin şi capacitatea piscinei este de 600 de persoane. Deci, aceasta este cauza pentru care nu am putut lăsa spectatori în bazin, dar competiţia poate fi urmărită online. Campionatele Naţionale se desfăşoară până duminică, la ora 14,00. Dimineaţa probele încep la ora 9,00, iar după-masă de la 16,30", a spus Norbert Trandafir.

Acesta a menţionat că din Miercurea-Ciuc participă un singur sportiv - Farkas Daniel, în vârstă de 14 ani.

Prezent la conferinţa de presă, primarul Korodi Attila şi-a exprimat bucuria că oraşul găzduieşte o astfel de competiţie, ceea ce înseamnă că infrastructura şi clubul sportiv al oraşului "oferă condiţii optime pentru o competiţie naţională". Potrivit acestuia, evenimentul reprezintă şi "un aport semnificativ la economia oraşului".

Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Înotătorul român Andrei Ungur (25 de ani), medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni în proba de 100 m spate, în 2023, a dezvăluit dificultățile financiare...
Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Tânăra înotătoare Rebecca Aimee Diaconescu (17 ani) a stabilit o performanță uluitoare la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II,...
#camelia potec, #inot, #campionat, #sportivi , #stiri din sport