Subiectul care o macină pe Camelia Potec după sosirea în țară a lui David Popovici: ”Aș dori să nu vorbesc despre el”

Luni, 27 Iunie 2022, ora 08:24
6931 citiri
Subiectul care o macină pe Camelia Potec după sosirea în țară a lui David Popovici: ”Aș dori să nu vorbesc despre el”
Camelia Potec

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, duminică seara, la Otopeni, că speră ca performanţele obţinute de David Popovici la Mondialele de la Budapesta să stimuleze Guvernul României să investească în infrastructură, declarându-se însă și extrem de îngrijorată în legătură cu organizarea de către țara noastră a Europeneleor de juniori de la Otopeni.

''În această seară ne primim campionii şi mă refer la întreaga echipă care vinde de la Budapesta, de la Campionatele Mondiale de seniori. Aşteptăm ca întreaga Românie să vadă cele două medalii de aur pe care David le va arăta şi pentru a vorbi despre sport în România cred că este un pas înainte. Cred că este un lucru bun că se vorbeşte despre înot şi despre sport în general şi cred că depinde de noi toţi de cum vom înainta în a promova sportul şi de a vorbi despre ceea ce avem nevoie în sportul românesc.

Este vorba de multe lucruri, cu siguranţă că aceste lucruri vom începe să le discutăm mâine la Guvern, în faţa prim-ministrului, căruia doresc să-i mulţumesc pentru invitaţie. După care o să vorbim care vor fi paşii în a realiza ceea ce ne dorim. O infrastructură mai bună, mai multe programe de atragere a copiilor către sport şi, de ce nu, mai multe programe pentru copii, cu părinţi la sport şi în ceea ce ne priveşte la înot.

În momentul de faţă nu putem spune câte bazine ne dorim, avem nevoie de cât mai multe, cel puţin în fiecare reşedinţă de judeţ, după care putem vorbi de bazine didactice, de 25 m, iar proiectul ideal ar fi ca toate şcolile mai mari din România să aibă în curte un bazin de 25 m'', a declarat Camelia Potec la Salonul Oficial al aeroportului Otopeni, cu prilejul sosirii delegaţiei înotătorilor români de la Budapesta.

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern a primit doar cu o lună în urmă bugetul aferent organizării Europenelor de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), dar Camelia Potec a evitat să dezvolte acest subiect sensibil în acest momentul sosirii în ţară a înotătorilor români:

''În ceea ce priveşte acest subiect, care este foarte sensibil, aş dori să nu vorbesc despre el în această seară, îmi doresc să vorbesc de mâine încolo, ca să nu umbresc strălucirea celor două medalii mondiale câştigate de David la Budapesta. Avem în continuare probleme, bugetul nu este cel despre care s-a vorbit până acum, întâmpinăm probleme, dar cu siguranţă de mâine vom vorbi mai mult de problemele pe care le întâmpinăm, pentru că trebuie să organizăm la cel mai înalt nivel şi noi aici în România, aşa cum Budapesta a organizat Campionatele Mondiale''.

Potec se aşteaptă ca toate biletele la Europene să se vândă şi fanii să încurajeze înotătorii români în număr cât mai mare: ''Îi aşteptăm pe toţi să-l încurajeze nu numai pe David ci întreaga echipă naţională a României de juniori, mai ales că David va înota în ştafetele care se vor lupta pentru a câştiga medalii cât mai strălucitoare la Otopeni''.

România a cucerit două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta, ambele prin tânărul David Popovici (17 ani), reprezentant al CS Dinamo, care s-a impus la 100 m liber şi 200 m liber, în timp ce Robert Glinţă, tot de la CS Dinamo, a ocupat locul cinci în finala de la 50 m spate şi locul opt în finala de la 100 m spate. Popovici a stabilit la Budapesta şi două noi recorduri mondiale de juniori în cele două probe.

Ce i s-a spus lui David Popovici după pierderea recordului mondial: ”Eu deja l-am încurajat”
Ce i s-a spus lui David Popovici după pierderea recordului mondial: ”Eu deja l-am încurajat”
Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, miercuri, că David Popovici îşi doreşte o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, iar conducerea...
Una dintre cele mai așteptate comedii românești intră pe rețelele de streaming săptămâna viitoare
Una dintre cele mai așteptate comedii românești intră pe rețelele de streaming săptămâna viitoare
Comedia romantică "The Perfect Escape", regizată de Cristina Jacob, care urmăreşte călătoria a patru cupluri în timp ce îşi reaprind relaţiile într-un singur weekend, va fi pe...
#camelia potec, #David Popovici, #natatie, #subiect , #stiri din sport