Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu, dati in vileag de fosta sefa a juristilor din Antena Group

Joi, 28 Mai 2015, ora 13:12
10724 citiri
Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu, dati in vileag de fosta sefa a juristilor din Antena Group
Foto: B1TV (Arhiva)

Avocata Raluca Puscas, fosta sefa a Departamentului Juridic al Antena Group, a declarat, miercuri, in instanta ca Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu (foto dreapta) au incercat sa o determine sa ia vina asupra ei in dosarul de santaj asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Aceasta a declarat in fata judecatorului ca acestia i-au cerut urmatoarele: "in cazul in care sunt chemata la Parchet, sa spun ca ei nu au avut nicio implicare in expedierea acelor scrisori si ca a fost initiativa mea", scrie Evenimentul Zilei.

Si avocatul Mihai Puiu ar fi chemat-o in biroul lui si i-a cerut, in scris, pe ecranul unui laptop ca, daca este chemata la DNA "sa spui adevarul, adica Alexandrescu si Camelia nu au nicio implicare".

"A fost pentru prima data cand avocatul Puiu a comunicat cu mine in acest mod, chiar daca eram in aceeasi incapere. Mi s-a parut exagerat. Nu puteam sa am initiativa de a demara o investigatie jurnalistica. Am demisionat a doua zi", a declarat Raluca Puscas in fata judecatorului.

La randul sau, directoarea de marketing a grupului, Cristina Jura, a explicat cum s-a luat decizia de a difuza promo-ul cu titlul "Exploziv! Mita de milioane in fotbal".

"A fost o cerere din partea lui Sorin Alexandrescu sa promovez acel promo in luna mai. Textul a venit de la el. Am hotarat impreuna sa difuzam de 4-5 ori pe zi, nu mai mult decat alte astfel de productii", a aratat aceasta. De asemenea, una dintre subordonatele ei a declarat ca reclama de promovare a "anchetei" a fost realizata intr-o zi si jumatate, la cererea sefei sale.

La proces au fost prezenti si Camelia Voiculescu, fiica cea mare a lui Dan Voiculescu, si Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group. In schimb, ca si la celelalte termene, Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la santaj, a anuntat ca nu doreste sa se prezinte la proces si a cerut sa fie judecat in lipsa, informeaza sursa citata. In prezent, fostul senator ispaseste o pedeapsa de 10 ani de inchisoare in dosarul fraudarii ICA.

Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru 24 iunie, cand va fi audiat si directorul Antena3, Mihai Emanuel Gadea.

Conform sursei citate, aparatorii Cameliei Voiculescu intentionasera sa il aduca in calitate de martor si pe Mugur Ciuvica, insa judecatorul a respins cererea dupa ce, audiat la DNA, Ciuvica a declarat public ca ancheta este "basista, facuta de basisti". "Nu avem nevoie de circ aici", a explicat judecatorul.

Procurorii DNA spun ca in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013 Sorin Alexandrescu a exercitat "acte de constrangere" asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie daca nu semneaza un contract de retransmisie a posturilor de televiziune ale Antena TV Group SA la un pret impus de 6.480.000 de euro/ an, pe o durata de cinci ani.

Spotul publicitar a fost difuzat in mai 2013, de 401 ori, de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA, mai arata procurorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Camelia Voiculescu santaj Bendei, #Camelia Voiculescu Sorin Alexandrescu DNA , #DNA