Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum

Luni, 22 Aprilie 2024, ora 17:19
1234 citiri
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Camera Deputaților FOTO Facebook/ Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce propunerile AUR și USR nu au fost avizate în comisii, iar parlamentarii celor două formațiuni au lipsit de la vot.

Ședința a fost reprogramată pentru marți, 23 aprilie, la ora 11:30.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a anunţat, la începutul şedinţei de plen, că în raportul comisiilor de specialitate privind avizul candidaţilor la Consiliul Concurenţei s-a strecurat o eroare, pentru că nu au fost avizaţi favorabil toţi candidaţii care îndeplineau condiţiile şi au fost respinşi candidaţii propuşi de AUR şi USR.

Ca urmare, Simonis a precizat că pe buletinele de vot vor fi trecuţi toţi candidaţii care îndeplinesc condiţiile, inclusiv cei ai AUR şi USR.

În context, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a arătat că membrii comisiilor trebuie să se întrunească pentru a elabora un nou raport corect.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a afirmat, în schimb, că, potrivit deciziilor Curţii Constituţionale, plenul Parlamentului este suveran şi nu este nevoie de un nou raport.

Înainte de a trece la dezbaterea numirilor la Consiliul Concurenţei, preşedintele de şedinţă Alfred Simonis a propus un vot de control pentru verificare, spunând că nu există cvorum, diferenţa fiind de 12 voturi.

El a propus o pauză de 10 minute.

"Luăm legătura cu colegii, în măsura în care ne strângem suficienţi pentru a da votul, votăm, dacă nu, şedinţa va fi programată pentru mâine", a spus Simonis.

După pauză, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a propus sistarea dezbaterilor, suspendarea şedinţei şi reluarea lucrărilor marţi de la ora 11,30, propunerea fiind aprobată cu 198 voturi pentru, 12 voturi împotrivă şi două abţineri.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a precizat că şedinţa a fost suspendată din cauza lipsei cvorumului: "Pentru acurateţe vreau să clarific ce a spus mai devreme liderul de grup de la PNL: la propunerea PNL şi PSD s-a suspendat şedinţa, pentru că nu au cvorum".

În replică, Alfred Simonis a precizat: "Da, pentru că au chiulit cei de la USR şi AUR". "Nu este cvorum că, în loc să fiţi în Parlament, la serviciu, sunteţi în teritoriu, în campanie electorală şi, prin urmare, nu avem cvorum la Parlament, e adevărat", a spus el.

Comisiile juridice şi economice din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, luni dimineaţă, 22 aprilie, candidaţii propuşi de PSD, PNL, UDMR şi premier pentru posturile vacante din plenul Consiliului Concurenţei, respingând candidaturile propuse de AUR şi USR. Plenul Parlamentului urma să se pronunţe prin vot secret cu buletine asupra acestor numiri.

Quarterly Report - Editia 4

Super-gimnasta României, după ce a luat 4 medalii de aur la Europene: ”Nu mi-e frică de capacitate”
Super-gimnasta României, după ce a luat 4 medalii de aur la Europene: ”Nu mi-e frică de capacitate”
Sportiva Amalia Lică, în vârstă de 15 ani, a revenit la Bucureşti, după ce a câştigat patru medalii de aur la Campionatele Europene de gimnastică ritmică pentru junioare de la Budapesta....
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Ultimul incident din Parlamentul României, în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de către fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, a readus în atenția publică...
#Camera deputatilor plen, #Parlamentul Romaniei, #Consiliul Concurentei, #aur, #USR , #parlament