Veste șoc la o super-națională a lumii. Fostul jucător al campioanei mondiale care a recunoscut că e homosexual

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 12:01
2609 citiri
Veste șoc la o super-națională a lumii. Fostul jucător al campioanei mondiale care a recunoscut că e homosexual
Campbell Johnstone

Fostul pilier al All Blacks, Campbell Johnstone, a dezvăluit că este homosexual, luni, la televiziunea din Noua Zeelandă, o premieră pentru echipa naţională de rugby, de trei ori câştigătoare a Cupei Mondiale.

În vârstă de 43 de ani, cu trei selecţii în 2005, el a recunoscut acest lucru familiei şi prietenilor apropiaţi înainte de a apărea la postul One News al reţelei TVNZ.

„Pot ajuta alţi oameni prin faptul că sunt primul All Black care anunţă că este gay şi astfel contribui la prevenirea stigmatului în jurul acestor probleme. Toată lumea va şti că există unul printre All Blacks. Ar putea fi una dintre ultimele piese ale puzzle-ului de acceptare de către public pentru sportul din Noua Zeelandă şi aceasta ar putea fi o piesă esenţială care permite tuturor să meargă mai departe", a spus el.

Fostul jucător a afirmat că până acum a trăit o minciună şi a dus o viaţă dublă.

All Blacks a lăudat dezvăluirea lui Campbell Johnstone, menţionând numărul acestuia la echipa naţională: 1056. „Multă dragoste şi sprijin pentru All Black #1056 @campbelljohnstone.nz pentru că a avut curajul să-şi împărtăşească povestea şi să ajute la crearea unui joc mai incluziv”, se arată în mesajul naţionalei neo-zeelandeze.

#Campbell Johnstone, #Noua Zeelanda, #veste, #homosexual , #stiri din sport