Fost campion la box, omorât în bătaie după un incident în trafic. Bărbatul a fost ucis fiindcă a atins din greșeală oglinda altei mașini

Joi, 07 Iulie 2022, ora 17:26
13008 citiri
Fost campion la box, omorât în bătaie după un incident în trafic. Bărbatul a fost ucis fiindcă a atins din greșeală oglinda altei mașini
Fostul campion la box, Mihăiță Nițulescu, ucis în bătaie pe o stradă FOTO: captură GSP

Bărbatul ucis în bătaie în seara zilei de miercuri, 6 iulie, la Bacău a fost campion la box. Printre adversarii săi s-a numărat și Francisc Vaștag.

Numele fostului campion de box omorât în bătaie este Mihăiţă Niţulescu. El a fost atacat de atacat de două persoane în fața unei școli din Bacău, potrivit Adevarul.ro.

Niţulescu se mutase de aproximativ şase luni în casa surorii lui, din cartierul băcăuan Cornişa, iar miercuri, în jurul orei 19.30, se afla pe strada de lângă blocul unde locuia. Potrivit unor surse, fostul campion la box a intrat într-un conflict cu şoferul unei dubiţe.

„Bărbatul mort fi dat peste oglinda unei dubiţe. Doi tineri puşi pe scandal au coborât din maşină, iar unul dintre ei l-a lovit cu pumnul. Omul a căzut din picioare ca secerat în mijlocul străzii, iar atacatorii ar fi fugit”, a povestit un martor din zonă, care-l cunoştea pe Niţulescu, scrie Gândul.

Incidentul a avut loc în faţa unei şcoli dintr-un cartier liniştit din Bacău, sub privirile mai multor copii care se jucau în zonă.

Martorii au sunat la 112, dar la sosirea ambulanţei nu s-a mai putut face nimic pentru fostul campion la box.

Suspecţii au fost prinşi în scurt timp la ieşirea din Bacău spre Roman. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat ancheta.

Cine a fost Mihăiţă Niţulescu

Mihăiţă Niţulescu, campion naţional la box în anii 80-90, a fost un copil sărac, crescut la casa de copii Târgu Ocna, dar prin muncă şi-a clădit o carieră sportivă.

Finalele Campionatelor Naţionale de box din anul 1989 au avut loc în luna noiembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, turneul desfăşurân­du-se sub egida Daciadei. Pe listele de concurs la cele 12 categorii de greutate au fost înscrişi 112 pugilişti din întreaga ţară, care trecuseră cu bine de turneele de calificare zonale.

În ring au urcat nume mari, precum Francisc Vaştag, Rudel Obreja (fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box), ambii medaliaţi cu aur, respectiv cu bronz, la Campionatele Mondiale de la Moscova, dar şi Vasile Cîtea, actualul preşedinte al Federaţiei Române de BOX), Leonard Doroftei, Nicolae Aliuţă, fratele mai mare al fotbalistului Ma­rian Aliuţă, şi multe alte nume mari ale boxului românesc din perioada de Aur.

„Când urmau meciurile cu Vaştag, majoritatea adversarilor renunţau să mai urce în ring de teamă să nu o încaseze rău de tot, fie erau abandonaţi de propriii antrenori după doar câteva minute de luptă. Singurul care i-a pus probleme lui Vaştag a fost Mihăiţă Niţulescu, un copil ambiţios. Campionul Mondial Francisc Vaştag a avut cel mai mult de furcă în finala cu tânărul Mihăiţă Niţulescu, care s-a ambiţionat să-i reziste timp de nouă minute celui mai bun boxer din lume, fiind răsplătit cu binemeritate aplau­ze pentru această îndrăzneală”, titra cotidianul Sportul.

Mihăiţă Niţulescu a început boxul al CSM Borzesti, după care a ajuns sub bagheta antrenorului Mihai Pătrăţeanu, de la Oneşti, despre care a avut tot timpul doar cuvinte de laudă.

Incendiu la o fabrică de cherestea din Bacău. Focul se manifestă pe 300 de metri pătraţi
Incendiu la o fabrică de cherestea din Bacău. Focul se manifestă pe 300 de metri pătraţi
ISU Bacău a anunțat că un incendiu puternic a izbucnit, joi, 28 martie, la o fabrică de prelucrare a lemnului situată în oraşul Comăneşti, judeţul Bacău. Primele date arată că focul...
Două cutremure s-au produs joi dimineață, în România. Orașele unde au fost resimțite cel mai puternic FOTO
Două cutremure s-au produs joi dimineață, în România. Orașele unde au fost resimțite cel mai puternic FOTO
Institutul Naţional pentru Fizica Pământului anunță că două cutremure slabe s-au produs, joi dimineaţă, 28 martie, în zona Moldovei. Primul dintre acestea, cu magnitudinea de 3,3 a...
#Campion box ucis bataie, #Mihaita Nitulescu, #Francisc Vastag, #conflict stradal, #bacau , #box