Campion olimpic amendat drastic pentru consum de marijuana

Marti, 01 Noiembrie 2022, ora 15:56
1410 citiri
Campion olimpic amendat drastic pentru consum de marijuana
Joseph Schooling a fost amendat cu 10.000 de euro FOTO facebook

Consiliul Naţional Olimpic din Singapore l-a amendat pe înotătorul Joseph Schooling cu 10.000 de dolari pentru încălcarea codului său de conduită, după ce sportivul a recunoscut că a consumat marijuana în străinătate.

Forul olimpic singaporez, care a dezvăluit amenda într-un comunicat dat publicităţii luni, i-a transmis un avertisment campionului olimpic la 100 m fluture din 2016 la Rio, care a fost sancţionat în luna august, după ce a recunoscut că a consumat marijuana în afara ţării.

Amenda vine după interdicţia emisă la momentul respectiv de Ministerul singaporez al Apărării, conform căreia Schooling nu va putea solicita permise pentru a se antrena sau concura în timp ce efectuează serviciul obligatoriu de doi ani, impus de oraşul-stat asiatic.

În urma acestei decizii, înotătorul va rata probabil Jocurile Asiei de Sud-Est programate anul viitor în Cambodgia, precum şi Jocurile Asiatice din 2023 de la Hangzhou (China).

În vârstă de 27 de ani, campionul singaporez a recunoscut că a consumat marijuana în luna mai, când se afla în Vietnam pentru a participa la Jocurile Asiei de Sud-Est, deşi Ministerul Apărării a recunoscut că "testele de urină pentru droguri controlate efectuate de Joseph Schooling au fost negative".

Consiliul Naţional Olimpic din Singapore a a mai aplicat amenzi de 2.800 de dolari, respectiv 3.200 de dolari înotătorilor Amanda Lim şi Teong Tzen Wei, care au mărturisit că au consumat droguri, după dezvăluirea lui Schooling.

Singapore are una dintre cele mai draconice legi antidrog de pe planetă, care include pedeapsa cu moartea prin spânzurare pentru traficanţii de droguri, iar cetăţenii singaporezi sau rezidenţii permanenţi care consumă droguri în străinătate pot fi pedepsiţi în acelaşi mod ca şi cum ar fi făcut acest lucru în interiorul ţării.

Astfel, o primă infracţiune poate duce la pedepse între un an şi zece ani de închisoare, deşi majoritatea deţinuţilor sunt de obicei trimişi la dezintoxicare dacă nu mai există acuzaţii împotriva lor, potrivit Biroului pentru Narcotice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marijuana din România nu este recreativă, avertizează un specialist. "Este stropită cu pesticide, insecticide, otravă de şobolani"
Marijuana din România nu este recreativă, avertizează un specialist. "Este stropită cu pesticide, insecticide, otravă de şobolani"
Marijuana din România nu este recreativă, aşa cum se întâmplă în Olanda. Ea poate fi stropită cu insecticide, pesticide sau chiar otravă de şobolani care provoacă tulburări neuronale...
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
#campion olimpic, #singapore, #amenda, #marijuana , #stiri din sport