Revista presei: "Mutu, inger si demon"

Sambata, 14 Iunie 2008, ora 09:06
3170 citiri
Revista presei: "Mutu, inger si demon"

Meciul dintre Romania si Italia este cu siguranta cel mai discutat subiect in ziarele de sambata, atat in cele din Romania, cat si in cele din Italia.

In Romania se vorbeste despre cum ar fi fost daca Mutu n-ar fi ratat penalti-ul din minutul 81, in timp ce in Italia subiectul cel mai aprig este arbitrajul centralului norvegianul Ovrebo, acuzat ca ar fi influentat rezultatul final.

Iata cateva dintre reactiile aparute in ziarele de sambata:

"Ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample. Ne-am plans de plictiseala meciului cu Franta, visand la un meci dinamic al nationalei. Ei bine, am primit ieri mai mult decat am cerut. Goluri marcate, anulate, ocazii uriase, capete sparte si un penalty ratat" - Prosport.

Sub titlul "Adriane, nici nu stii cat de mare puteai fi!", Evenimentul Zilei noteaza: "Romania a remizat aseara, la Zurich, cu Italia, scor 1-1, si pastreaza sanse de calificare in sferturile de finala de la Campionatul European. Dupa ce a obtinut un egal cu Franta, vicecampioana lumii, Romania a fost la un pas de o victorie contra Italiei, detinatoarea titlului mondial. Starul Adrian Mutu a fost inger si demon pentru echipa nationala. "Decarul" formatiei lui Piturca a deschis scorul, in minutul 55, speculand abil eroarea fundasului Zambrotta, dar a ratat un penalty, acordat cu larghete de arbitrul norvegian Tom Henning, la interventia lui Panucci asupra lui Daniel Niculae (minutul 81). Mai mult, brigada nordica le-a anulat peninsularilor un gol valabil marcat de Luca Toni."

"Mutu a decis meciul aseara. Egalul i-l datoram, la fel ca si frustrarea ca nu am batut Italia. Inspirat Mircea Sandu cind i-a caracterizat astfel prestatia lui Mutu: "A fost aseara inger si demon". Golul lui Adi ne-a trimis catre paradis, ratarea de la penalty ne-a umplut de frustrare: i-am scapat din mina pe niste italieni in deriva, asa cum probabil nu ii vom mai prinde prea curind. Daca mingea trecea de mina, macar de piciorul lui Buffon, in acel minut 81, eram aproape calificati, iar Italia pleca la aeroport.

Vineri seara, Mutu a avut doua fete. Prima, intruchiparea unei adevarate Cobre. La golul din mintul 55 a intuit ca Zambrotta nu va degaja si va trimite acasa. S-a postat viclean in spatele sau si l-a executat sub transversala pe Buffon. Pina la muscatura fatala lasase senzatia ca doarme. In minutul 16 ratase singur cu portarul, dar apoi a reusit sa impinga echipa in atac. Penalti-ul l-a prins obosit, fara suflu. Specialistii spun ca executia nu a fost gresita, daca tragea tare era gol, ci a unui om care nu a reusit sa se concentreze. Despre problemele lui s-a tot vorbit. Mingea s-a dus slab si nu a trecut de mina si piciorul lui Buffon. Trebuia sa traga altcineva? Il cunostea prea bine portarul Italian? Piturca spune ca nu, alte nume mari ca da" - Gazeta Sporturilor.

"Era sa expulzam Italia", acesta este titlul din Gandul, care mai scrie ca: "Romania a jucat senzational in fata campioanei mondiale, a terminat la egalitate, 1-1, si a dat cu piciorul unei sanse uriase cu care nu se va intalni prea devreme. In minutul 81, la scorul de 1-1, Adrian Mutu a ratat penalty-ul care ar fi dus Nationala noastra foarte aproape sferturile de finala."

"Am fost la un pas sa eliminam Italia si sa fim cu un pas in 'sferturi', dar 'Briliantul' a ratat penalty-ul din minutul 81. Facem in continuare socoteli dupa un meci care ne-a stors de emotii si ne-a intins nervii. Daca impotriva Frantei am fost complicii unui duel tern, partida cu Italia s-a jucat la limita insuportabilului." - Libertatea.

"Presedintele Federatiei va trebui sa ceara explicatii la UEFA pentru arbitrajele din meciurile cu Olanda si cu Romania, pentru ca este prea de tot ce s-a intamplat" - Corriere dello Sport.

"Nu a fost de ajuns "Sfantul" Buffon. Romania a stiut sa joace foarte bine tactic, Piturca indicand perfect alor sai cand sa galopeze pe contraatac, cand sa temporizeze" - Gazzetta dello Sport.

"Putea sa fie un meci plictisitor impotriva unei echipe care in primul meci a ucis jocul. Greu de gasit la acest European un meci mai plin de emotii decat Italia-Romania. Rezultatul poate sa fie considerat bun numai in cazul in care Italia invinge Franta in ultimul meci. Putem acuza golul valabil anulat lui Toni, dar cel mai important este ca meciul cu Franta mai conteaza, dupa ce Buffon a aparat cu mana si piciorul sutul lui Mutu, care putea sa faca 2-1" - La Stampa.

"Fostul jucator al lui Ajax, Bogdan Lobont, a salvat multe dintre baloanele periculoase trimise de italieni, dar Toni a marcat un gol regulamentar, anulat de arbitru" - De Telegraaf.

"Italia supravietuieste in fata sperietorii Romania. Mutu deschide scorul in minutul 55, dupa o greseala a lui Zambrotta, dar italienii egaleaza dupa numai un minut. Prima repriza a fost atragatoare, italienii reusind sa domine, dar si Romania a avut sansele ei de gol. Mutu a avut sansa de aur de a castiga, dar nu a reusit sa-l invinga de Buffon" - Sky Sports.

Romania a remizat, vineri seara, cu Italia, scor 1-1, intr-un meci din cadrul Grupei C a Campionatului European de fotbal din Austria si Elvetia. Golurile intalnirii au fost marcate de Adrian Mutu, respectiv Christian Panucci.

Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea, Naty, a anunțat pe rețelele sociale că nu se mai poate trăi în țara unde s-a mutat în 2021. Naty Badea, corespondent Antena 3, s-a mutat în 2021 în Italia,...
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
#Italia, #Romania, #Mutu, #Euro 2008, #revista presei , #Euro 2008