Echipele calificate în finala Mondialului de fotbal din Argentina. Meciul se va juca pe stadionul ”Maradona”

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 11:33
1981 citiri
Echipele calificate în finala Mondialului de fotbal din Argentina. Meciul se va juca pe stadionul ”Maradona”
Campionatul Mondial U20 are loc în Argentina

Selecţionatele Italiei şi Uruguayului vor disputa finala Cupei Mondiale de fotbal rezervate jucătorilor sub 20 de ani, care are loc în Argentina, informează AFP.

Naţionala italiană a acces în premieră în ultimul act la un Mondial Under-20 după ce a învins în semifinale, cu scorul de 2-1, echipa Coreei de Sud, joi, pe stadionul Diego Armando Maradona din La Plata, la circa 60 km de capitala Buenos Aires.

"Azzurrini" au deschis scorul în minutul 23, prin Cesare Casadei, vedeta formaţiei italiene, care a marcat cu această ocazie al şaptelea său în şase meciuri disputate de la debutul competiţiei. Asiaticii au restabilit egalitatea prin Seung-Won Lee (23), dintr-un penalty acordat după consultarea arbitrajului video. În finalul partidei (86), rezerva Simone Pafundi a beneficiat de o lovitură liberă, pe care a reuşit să o transforme cu un şut puternic şi bine plasat, aducând victoria şi calificarea Italiei, care s-a înclinat în semifinale la ultimele două ediţii ale Cupei Mondiale Under-20, în Coreea de Sud (2017) şi Polonia (2019).

Selecţionata Uruguayului va disputa în schimb a treia sa finală la această categorie de vârstă, după ce a reuşit să învingă la limită joi formaţia Israelului, scor 1-0, tot la La Plata.

"Celeştii" au dominat jocul dar au fructificat o singură ocazie de gol, prin Anderson Duarte, în minutul 62. Sud-americanii au tremurat însă pe final, când atacantul israelian Omer Senior a avut ocazia să restabilească egalitatea, însă şutul său a fost oprit de portarul uruguayan Randall Rodriguez (88).

Uruguayul speră să cucerească primul său trofeu, după finale pierdute în 1997, în faţa Argentinei, şi în 2013, în faţa Franţei.

Finala Cupei Mondiale Under 20 se va disputa duminică, pe stadionul Diego Armando Maradona din La Plata.

Leo Messi a vorbit despre retragere: ”Asta îmi place, asta ştiu să fac”
Leo Messi a vorbit despre retragere: ”Asta îmi place, asta ştiu să fac”
La 24 iunie 2024, Lionel Messi va împlini 37 de ani. O vârstă care ridică inevitabil problema retragerii sportive pentru un jucător care a semnat primul său contract profesionist în 2004....
Cine a marcat un gol fabulos pentru Argentina, în absența lui Messi VIDEO
Cine a marcat un gol fabulos pentru Argentina, în absența lui Messi VIDEO
Fără Lionel Messi, accidentat, Argentina a învins Costa Rica, scor 3-1, într-un meci amical disputat, marţi, la Los Angeles. Argentina s-a impus graţie unui gol superb marcat de Angel Di...
#Campionatul Mondial U20, #Argentina, #finala , #stiri fotbal