Cine l-a eliberat din arest pe suporterul pătruns pe teren la Campionatul Mondial: ”S-a dus să vorbească cu niște oameni importanți”

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 17:29
1848 citiri
Cine l-a eliberat din arest pe suporterul pătruns pe teren la Campionatul Mondial: ”S-a dus să vorbească cu niște oameni importanți”
Suporterul pătruns pe teren

Activistul italian care a pătruns pe teren cu un steag curcubeu la un meci de la Cupa Mondială de fotbal 2022 a declarat pentru Reuters că preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a intervenit pentru a se asigura că el va fi eliberat de autorităţile qatariene.

Mario Ferri, supranumit Falco, a pătruns pe teren la meciul Portugalia - Uruguay (2-0) de pe 28 noiembrie, înainte de a fi oprit de stewarzi. Mesajele ''Salvaţi Ucraina'' şi ''Respect pentru femeile iraniene'' erau scrise pe tricoul său. Steagul curcubeu părea să aibă scris cuvântul ''pace'' în limba italiană.

"Gianni Infantino este inteligent - Falco este liber, nicio problemă în Qatar", a explicat el într-un interviu Zoom din locuinţa sa din Italia.

În opinia bărbatului în vârstă de 35 de ani, Infantino, care s-a născut în Elveţia, fiu al unor imigranţi italieni, a vrut să evite un incident diplomatic sau o acoperire mediatică negativă, aşa că a intervenit pentru a-l elibera.

Reuters a contactat FIFA pentru comentarii.

"Poliţiştii din Qatar sunt ca nişte domni, foarte prietenoşi, m-au întrebat dacă vreau apă, cafea, un croasant. Foarte prietenoşi", a spus Ferri.

Italianul a spus că a fost în arest aproximativ o jumătate de oră, când a apărut brusc preşedintele FIFA.

"După ce am predat documentele mele personale poliţiei, am aşteptat şi în 30 de minute, Gianni Infantino, care este preşedintele FIFA, a venit să mă ajute", a explicat el.

Ferri a spus că Infantino l-a recunoscut de când a mai pătruns pe teren, el susţinând că a recurs în total de unsprezece ori la astfel de acţiuni, inclusiv la Mondialul din 2010 şi cel din 2014.

"M-a întrebat: ”De ce? Qatarul este foarte periculos pentru tine, dar am un plan să te ajut”. S-a dus să vorbească cu nişte oameni importanţi de la poliţia din Qatar, iar în 30 de minute sunt liber. Sunt liber, în afara stadionului", a povestit italianul.

Ferri a dezvăluit că a lucrat în domeniul ajutorului umanitar în capitala Ucrainei, Kiev, în luna martie a acestui an, ceea ce a avut un efect profund asupra lui.

"Îmi amintesc totul, îmi amintesc de copiii care fugeau din case, de bătrânele şi de bătrânii care nu aveau case, mâncare sau apă. Pentru mine este foarte important să opresc războiul", a spus el.

Ferri a părăsit Qatarul şi a spus că va continua cu protestele sale. "Încerc mereu să lupt pentru o lume nouă, nu vreau niciun război în lume. Vreau pace în lume", a afirmat el.

Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
Simona Halep e sinceră: "Trebuie să mă apuc de muncă". Românca a lansat săgeți către rivala care a criticat-o
Simona Halep e sinceră: "Trebuie să mă apuc de muncă". Românca a lansat săgeți către rivala care a criticat-o
Simona Halep a revenit de la Miami, unde a jucat primul meci după un an şi jumătate, şi a declarat, la Aeroportul Henri Coandă, că mai are mult de muncă pentru a ajunge unde îşi doreşte....
#Campionatul Mondial, #suporter, #teren, #arest , #Campionatul mondial 2022