Dorința lui Răzvan Burleanu după Campionatul Mondial: ”Să avem o echipă ca a Argentinei”

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 19:44
2162 citiri
Dorința lui Răzvan Burleanu după Campionatul Mondial: ”Să avem o echipă ca a Argentinei”
Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că îşi doreşte ca 2023 să fie un an mai bun pentru fotbalul românesc şi a precizat că trebuie intensificată trecerea de la juniori către seniori.

“Dacă este să ne uităm în zona de tineret şi în zona de juniori putem spune că am obţinut rezultate foarte bune în acest an. Ne-am fi dorit ca la nivel de primă reprezentativă să înregistrăm mai rapid rezultate bune. Nu a fost posibil acest lucru. Se pare că trebuie să intensificăm mai mult trecerea de la juniori, under 21 către seniori, astfel încât în 2023 să putem îndeplini obiectivul de calificare la următorul turneu final. Prioritatea pentru 2022 a fost implementarea strategiei tehnice, au venit persoane noi care să ne sprijine. Şi în 2023 ţinta noastră va fi în această direcţie şi un alt focus va fi să optimizăm formatele competiţionale, mai ales în zona de juniori”, a spus Burleanu.

El a precizat că România ar fi avut o misiune foarte dificilă dacă s-ar fi calificat la Cupa Mondială. “A fost o experienţă unică pentru fiecare participant. Ai un sentiment de tristeţe că nu eşti acolo, pe de altă parte ai un sentiment de ambiţie”, a adăugat Burleanu.

“Cel mai simplu este să nu ne dorim să avem neapărat un Messi, ci să avem o echipă ca a Argentinei”, a mai afirmat preşedintele FRF.

Răzvan Burleanu a menţionat că în ciuda insuccesului din Ligaa Naţiunilor, s-a văzuut că s-a creat o anumită coeziune la nivelul echipei. “În ciuda acestui insucces din Liga Naţiunilor, în urmă vedem jucători tineri, care dau speranţă pentru viitor, s-a creat o anumită coeziune la nivelul echipei... Dacă la final de 2023 vom reuşi să ne calificăm la un turneu final pe fondul acestor rezultate pe care le-am obţinut în 2022, vom fi foarte fericiţi. Ne dorim ca în 2023 să avem un an mai bun pentru fotbalul românesc, atât pentru echipele de club cât şi pentru echipele naţionale, iar noi, ca federaţie, vom face tot ceea ce ne stă în puteri să muncim zi de zi pentru a ne îndeplini acest deziderat”, a afirmat el.

Quarterly Report - Editia 4

Portarul Răzvan Sava a făcut anunțul după ce l-a convocat Iordănescu: ”Nu mă gândeam niciodată”
Portarul Răzvan Sava a făcut anunțul după ce l-a convocat Iordănescu: ”Nu mă gândeam niciodată”
Portarul Răzvan Sava, aflat în prezent în lotul echipei naţionale de fotbal care se pregăteşte la Mogoşoaia, a declarat că pentru el este o mândrie să se afle în lotul primei...
Mesaj emoționant al lui Edward Iordănescu pentru jucătorii neconvocați. "Am văzut deja acel spirit de luptă"
Mesaj emoționant al lui Edward Iordănescu pentru jucătorii neconvocați. "Am văzut deja acel spirit de luptă"
Selecționerul României a vorbit despre situația jucătorilor pe care nu a putut să-i convoace în lotul preliminar pentru EURO 2024, explicând motivele pentru care a luat aceste decizii....
#Campionatul Mondial, #Razvan Burleanu, #nationala, #echipa , #Campionatul mondial 2022