Mergem și la Mondiale? Șansă uriașă pentru România după tragerea la sorți

Sambata, 27 Ianuarie 2024, ora 16:47
3757 citiri
Mergem și la Mondiale? Șansă uriașă pentru România după tragerea la sorți
România a jucat la Euro 2024

Naţionala de handbal masculin a României se va duela cu reprezentativa Cehiei, în faza play-off europeană a Campionatului Mondial din 2025, potrivit tragerii la sorţi de sâmbătă. Meciurile vor avea loc tur-retur, între 8-12 mai 2024, primul meci pe teren propriu.

La tragerea la sorţi, naţionala României a făcut parte din urna a doua valorică, în care a ajuns datorită participării după 28 de ani la Campionatul European din 2024, unde a ocupat locul 22 din 24.

Se poate spune că România a avut noroc, urmând să joace cu Cehia, echipă care a fost eliminată și ea în grupe la Europene (locul 15 per total), în condițiile în care în urna favoritelor erau adversare imposibile, precum Spania, Ungaria, Islanda, Portugalia sau Slovenia.

Patru echipe urmează să completeze tabloul confruntărilor din play-off, în urna a doua, cu meciuri programate în 13 şi 16 martie, între Israel – Slovacia, Finlanda – Lituania, Estonia – Ucraina şi Italia – Belgia, contând pentru faza secundă preliminară a calificărilor.

Campionatul Mondial din 2025 va avea loc în Croaţia, Danemarca şi Norvegia, între 14 ianuarie – 2 februarie.

Europa are 11 locuri disponibile la turneul final prin intermediul calificărilor, fiind calificare deja cele trei naţiuni gazdă, alături de Franţa, Germania, Suedia (de la CE2024). La turneul final vor evolua 32 de echipe.

Deţinătoarea trofeului este Danemarca, echipă care a câştigat finalele din 2019, 2021 şi 2023.

Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, într-o atmosferă electrizantă, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#Campionatul Mondial, #handbal, #tragere la sort, #Romania, #Cehia , #stiri handbal