”Maradonianul” Messi și ”fenomenul” Mbappe. Ce scrie presa internațională după finala Argentina - Franța

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 11:06
4802 citiri
”Maradonianul” Messi și ”fenomenul” Mbappe. Ce scrie presa internațională după finala Argentina - Franța
Messi și Mbappe, adversari în finala CM 2022

Presa internaţională celebrează la unison "uimitorul" geniu al lui Messi şi performanţa "maradoniană" la capătul unui meci antologic, fără a uita însă să-l consoleze pe celălalt star al acestei finale "epice", "fenomenul" Mbappe, la o zi după victoria Argentinei în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, informează AFP.

Lionel Messi "şi-a înfipt drapelul pe vârful Everestului", salută cotidianul britanic The Times, adăugând că naţionala "Albiceleste" a cucerit al treilea său mondial.

"Marcând două goluri, ghidul echipei Argentinei se situează printre cei mai mari din toate sporturile", informează AFP.

"Glorie eternă lui Messi", a titrat cotidianul sportiv argentinian Ole, traducând sentimentul general în Argentina. Tot poporul aştepta de 20 de ani consacrarea celebrului său număr 10, care i se alătură lui Diego Maradona în "Galeria Gloriilor" fotbalului.

Ca alte multe titluri din presa internaţională, La Gazzetta dello Sport este convinsă că Messi este "la unison cu Maradona".

"Messi este un geniu într-un corp ordinar sau mai degrabă într-un corp care nu are nimic atletic". Ori, "în fotbal, acest fizic poate fi suficient dacă ai capul unui artist şi piciorul lui Dumnezeu", a adăugat jurnalul italian, sub o fotografie a lui Messi care exultă de bucurie.

"Ca şi Diego Maradona la vremea sa, idolul stadioanelor a fost duminică la înălţimea reputaţiei sale, mai mult ca niciodată mândria unui întreg popor", a salutat cotidianul francez le Figaro.

La 35 de ani, Messi "a condus Argentina în vârf cu o performanţă 'maradoniană'", a adăugat jurnalul sportiv spaniol Marca.

Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Echipa Albiceleste şi-a trecut în palmares astfel al treilea său titlu mondial, după cele obţinute în 1978 şi 1986.

Lionel Messi (23 - penalty, 109) şi Angel Di Maria (36) au marcat pentru Argentina, în timp ce fenomenalul Kylian Mbappe a înscris toate golurile Franţei (80 - penalty, 81, 118 - penalty). La loviturile de departajare, Messi, Dybala, Paredes şi Montiel au fost cei care au adus trofeul aproape, de la francezi marcând Mbappe şi Kolo Mouani, în timp ce Coman şi Tchouameni au ratat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mult așteptata finală cu David Popovici și Vlad Stancu n-a avut istoric: ”Nu e proba mea preferată”
Mult așteptata finală cu David Popovici și Vlad Stancu n-a avut istoric: ”Nu e proba mea preferată”
David Popovici și Vlad Stancu, singurii înotători români calificați până acum la Jocurile Olimpice, s-au confruntat vineri în proba de 400 de metri liber, la Campionatului Naţional de...
Oțelul - Corvinul, finala inedită a Cupei României. Când vor afla dacă pot sau nu să joace în Europa League
Oțelul - Corvinul, finala inedită a Cupei României. Când vor afla dacă pot sau nu să joace în Europa League
Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi, finalistele Cupei României în acest sezon, vor afla pe 26 aprilie dacă vor obţine licenţa de a putea evolua în Europa League, a anunţat, vineri,...
#Campionatul Mondial, #Leo Messi, #Kylian Mbappe, #finala, #presa , #Campionatul mondial 2022