Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Încă o lovitură puternică primită de regimul lui Putin: O importantă țară NATO a tăiat masiv importurile din Rusia

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 01:21
5733 citiri
Încă o lovitură puternică primită de regimul lui Putin: O importantă țară NATO a tăiat masiv importurile din Rusia
Canada a tăiat masiv importurile din Rusia FOTO: Commonwealth

De la începutul invaziei lui Putin din Ucraina de acum un an de zile, Statele Unite și țările occidentale au impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, pentru a diminua capacitatea armatei roșii. Acum, date publicate la Ottawa arată că Canada i-a aplicat și ea o lovitură puternică Moscovei, reducându-și cu aproape 80% importurile din Rusia.

Comerțul Canadei cu Rusia s-a prăbușit în primele 10 luni după invazia Ucrainei de către Moscova în urmă cu un an, măsurile economice de la Ottawa interzicând exportul de orice, de la stivuitoare la scaune de frizerie, potrivit Global News.

Datele provenite de la Industry Canada arată că, între martie și decembrie 2022, valoarea importurilor totale din Rusia a scăzut cu 78%, până la 414 milioane de dolari, de la 1,9 miliarde de dolari în aceeași perioadă de opt luni din 2021.

Războiul din spatele ușilor închise: Ucraina a creat armata secretă care să învingă Rusia

În noiembrie și decembrie, importurile canadiene din Rusia au scăzut cu 98% față de anul precedent. În ambele luni, valoarea totală a importurilor din Rusia a fost de 9 milioane de dolari, comparativ cu 433 de milioane de dolari în ultimele două luni ale anului 2021.

Valoarea exporturilor din Canada, o importantă țară NATO, cu o populație de 38 de milioane de locuitori, către Rusia între martie și decembrie a scăzut cu 91%, scăzând la 52 de milioane de dolari în 2022, de la 584 de milioane de dolari în 2021.

„Amprenta canadiană în Rusia s-a prăbușit”, a declarat William Pellerin, avocat comercial cu sediul în Ottawa, la firma McMillan LLP. Datele federale arată că Canada încă mai importă o cantitate semnificativă de anvelope pneumatice, combustibil pentru turbine de aviație și placaj. Dar doar o mână dintre primele 25 de produse importate din Rusia atât în 2021, cât și în 2022 au înregistrat o creștere.

Acestea includ minereurile de nichel, pe care Canada tinde să le prelucreze pentru export, precum și azotatul de amoniu, folosit în principal în îngrășăminte. Importurile ambelor și-au dublat valoarea între cei doi ani, deși Canada nu a importat niciun produs după iunie 2022.

Doi experți în securitate din SUA avertizează: Țările care urmează să fie invadate de către Putin

Ottawa a impus un tarif de 35% pentru produsele rusești și belaruse în martie, despre care se așteaptă să genereze venituri de 115 milioane de dolari pe care Canada intenționează să le transfere Ucrainei.

Pellerin a spus că scăderea exporturilor canadiene către Rusia provine parțial dintr-o listă de bunuri legate de arme pe care Ottawa le-a interzis pentru export în mai, dintre care multe nu constau în arme.

În ultimul an, Canada a sancționat peste 1.600 de persoane în legătură cu războiul Rusiei în Ucraina. Cu toate acestea, guvernul spune că nu poate determina câți dintre angajații săi au fost desemnați să lucreze la sancțiuni și scutiri.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Canada Rusia, #Canada, #importuri Rusia, #afaceri Rusia, #schimburi comerciale rusia, #economie Canada, #sanctiuni Rusia , #stiri economice