Un oficial de la o companie de apă le cere clienților să nu mai arunce crema de whisky la canal: "O catastrofă după Crăciun și Anul Nou"

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 13:51
4143 citiri

Reprezentantul unei companii de apă și canalizare din Marea Britanie, Southern Water, a cerut publicului să ajute la prevenirea înfundării țevilor cu deșeuri nonbiodegradabile, care pot forma dopuri.

Resturile de băutură sub formă de cremă, precum crema de whisky, nu ar trebui niciodată să ajungă la canalizare, a avertizat oficialul unei companii de distribuție a apei. Asemenea lichide contribuie la blocarea canalizărilor, a spus acesta.

Firma de distribuție a apei încearcă să evite „o catastrofă după Crăciun și Anul Nou”, explicându-le oamenilor că problemele pot apărea chiar și la aruncarea unor băuturi cremoase, cum ar fi crema de whisky.

„Nimănui nu-i plac surprizele urâte în timpul sărbătorilor, iar canalizarea nu face excepție.

Acesta este perioada din an în care observăm o creștere a blocajelor, și multe dintre acestea pot fi ușor evitate. O canalizare blocată poate provoca inundații în case și firme, iar deblocarea acestora poate necesita mult timp, efort și neajunsuri pentru comunitățile locale” a declarat Alex Saunders, responsabil al companiei de apă Southern Water, pentru cotidianul The Telegraph.

Oficialul face un apel la oameni să nu toarne sosurile uleioase în canalizare, care pot avea același efect și pot determina poluări masive ale apei.

Ce nu trebuie aruncat la canal

Produsele lactate cu conținut ridicat de grăsime, precum iaurturile, ar trebui să ajungă la coșul de gunoi, și nu la canalizare, mai spune reprezentantul companiei de apă.

Datele deținute de firma de distribuție a apei arată că 250 de tone de grăsime pot ajunge la canalizare numai în perioada dintre Crăciun și Anul Nou. Este interzisă și aruncarea scutecelelor, șervețelelor pentru bebeluși, tampoanelor, prosoapelor igienice și a prezervativelor.

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Oficial de rang înalt din Rusia, în arest preventiv pentru corupție. Timur Ivanov este unul dintre adjuncții Ministrului Apărării
Oficial de rang înalt din Rusia, în arest preventiv pentru corupție. Timur Ivanov este unul dintre adjuncții Ministrului Apărării
Un tribunal rus a dispus miercuri ca Timur Ivanov, unul dintre adjuncţii ministrului Apărării Serghei Şoigu, să fie menţinut în arest preventiv, fiind suspectat de luare de mită, acesta...
#canalizare, #infundata, #whisky, #oficial, #apel, #Marea Britanie , #stiri internationale
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Hopa! Ăștia vor să ne mai pun-o condiție la intrarea-n Schengen!