"Performanțele" unei canapele de 8.000 de lei: "Un braț este diferit față de celălalt, când se deschide se rupe din material"

Marti, 07 Martie 2023, ora 13:48
6483 citiri
"Performanțele" unei canapele de 8.000 de lei: "Un braț este diferit față de celălalt, când se deschide se rupe din material"
Canapea în livingul unei locuințe FOTO Pixabay

Românii sunt uneori înșelați și ajung să plătească sume mari de bani pe produse sau servicii de proastă calitate.

Este cazul relatat de un român în mediul online, la scurt timp după ce a cumpărat o canapea pe care a plătit 8.000 de lei.

"Am întâmpinat o problemă și aș vrea să vă cer sfaturi sau păreri în legătura cu acest lucru.

Am o cumpărat o canapea de curând, totul bine și frumos până când au venit să o monteze. Un braț de la canapea este diferit față de celălalt, extensiile nu se deschid deloc (decât dacă tragi foarte, foarte tare) și atunci când se deschid se rupe din material, pentru că ține într-un șurub!

După montaj patronul a spus că o să vină și o să le rezolve făra probleme, dar ce să vezi, nu mai răspunde.

Țin să menționez că i-am achitat integral toată canapeaua (aia fiind de 8000 de lei) și că acesta are și sediul în oraș!

Dacă cineva a mai trecut prin asta, cum ați procedat?", a întrebat acesta pe grupul Idei amenajări.

"Dacă ai factură scrie o reclamație"

Și alții descriu situații asemănătoare, în comentarii, iar cei mai mulți recomandă o reclamație la ANPC:

"Eu am pățit la 3 luni de când am cumpărat-o. S-a rupt, a răspuns la telelfon și mi-a zis că e contra cost reparația, deși e în garanție 2 ani, bani mulți pe calitate proastă."

"Am pățit și eu la fel tot cu ei acum câțiva ani, au fost numai lapte și miere până am achitat, când au venit la montaj au greșit un sertar de la pat (era altă dimensiune) și m-au tratat cu sictir, a durat trei săptămâni și multe vizite la ei până să catadicsească să îmi trimită sertarul ăla amârat. Să îmi fie învățătură de minte să mai iau ceva de la ei vreodată!"

"Eu foarte multe probleme de genul acesta le-am rezolvat numai amenințând că apelez la ANPC. Până acum nu am ajuns să și apelez, dar aș face-o fără probleme. Nu cedați la promisiuni sau amenințări. Fiți ferm pe poziție! Succes!"

"Dacă ai factură, scrie o reclamație la protecția consumatorului. O să vă sune cei de la firmă ca să rezolvați, doar că durează 1-2 luni."

"Minunat, vă duceți peste el și purtați o discuție fermă și clară, dacă nu va pregătiți pentru ANPC. Aveți grijă să îi transmiteți că dacă de bună voie nu dorește, o va face forțat de instituții. Și intrați pe site-ul ANPC, să aveți facturs și garanția. Descrieți cele întâmplate și se va rezolva. Din păcate, doar așa funcționează la români bunul simț, prin constrângere."

"Sigur este brațul montat corect?"

"Sigur este brațul montat corect? Nou am pățit-o cu o canapea, montaseră un braț invers. Pare ireal, dar chiar așa s-a întâmplat. Au venit prima dată cu canapeaua și au montat-o greșit, apoi a sosit o altă echipă să constate problema și abia a treia echipa a remediat defecțiunea."

"Prima dată trebuie să îi contactați în scris și să cereți răspuns în scris, cu termen, apoi faceți reclamație la ANPC unde atașați tot ce aveți: factură, contract, încercarea de a rezolva amiabil eșuată (e obligatorie) și va garantez că se rezolva foarte repede. Pentru ca instituțiile să își facă treaba noi trebuie să reclamăm."

"Eu i-aș scrie un email sau i-aș da un mesaj în care i-aș spune că asta e ultima mea încercare de a-l contacta pentru a-i da posibilitatea să remedieze situația, dacă nu remediază situația până deseară / mâine (ii dați un deadline), următorul pas va fi protecția consumatorului. Și câteva recenzii negative pe unde se poate, începând cu google, site-uri locale de profil (cu poze dacă se poate, și detalii cât mai precise, doar adevărul, nimic mai mult). În general, din experiența mea, funcționează destul de bine, și celor cărora nu le pasă de calitatea muncii lor le pasă mai mult de imaginea lor, din păcate."

Fost șef de stat acuzat că a plecat din reședința prezidențială la finalul mandatului cu tot cu mobilier: ”Nu ştiu de ce a trebuit să ia patul”
Fost șef de stat acuzat că a plecat din reședința prezidențială la finalul mandatului cu tot cu mobilier: ”Nu ştiu de ce a trebuit să ia patul”
Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a depus o plângere împotriva actualului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, cerând scuze şi despăgubiri pentru că a sugerat că a luat mobilier...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#canapea, #mobilier, #defecte, #teapa, #anpc, #pret mare , #stiri sociale