Sfaturi pentru a găsi canapeaua perfectă pentru camera ta de zi

Advertorial
Miercuri, 09 Martie 2022, ora 20:15
5330 citiri
Sfaturi pentru a găsi canapeaua perfectă pentru camera ta de zi
Cum să-ți alegi canapeaua potrivită pentru sufrageria ta FOTO / Unsplash

Unul dintre cele mai importante elemente dintr-un living este canapeaua. Nu doar pentru că este locul unde putem sta și petrece mult timp în interiorul casei, ci este un element decorativ care ne va face livingul să arate mai mult sau mai puțin frumos.

Există multe tipuri de canapele living din care poți alege, motiv pentru care în acest articol îți vom arăta o listă de sfaturi care te vor ajuta să găsești cea mai bună canapea pentru sufrageria ta.

Dimensiunile unei canapele living

Nu toată lumea are norocul să se bucure de un living mare. Când achiziționezi o canapea ideala pentru living, este important să ții cont de dimensiunile livingului pentru a cumpăra o canapea care să se încadreze cu adevărat în living fără probleme.

Nu este recomandat să cumperi o canapea prea mare pentru living, altfel ea va da senzația că livingul este mai mic decât este în realitate. În niciun moment nu trebuie să încărcăm prea mult sufrageria din cauza unei canapele living prea mari. Pentru a evita acest lucru, măsoară bine și astfel vei ști ce dimensiune va trebui să aibă canapeaua sau canapelele pe care urmează să le cumperi.

Tipuri de canapele

Există o mare varietate de canapele living din care să alegi. În funcție de utilizarea pe care i-o vom da, va trebui să alegem o variantă sau alta.

Fotoliu: acesta este numele dat canapelei simple, pentru o singură persoană.

Canapea cu două locuri: Sunt canapele tradiționale. Combinația dintre o canapea cu două + trei locuri este cunoscută ca o canapea triplet.

Canapea in forma de L: Canapeaua are formă de L și este de obicei o opțiune bună pentru încăperi mari și perfectă dacă sunt de obicei multe întâlniri de familie sau sociale.

Colțar: Este foarte asemănătoare cu modelul de canapea în L, dar în acest caz fiecare dintre laturi are aceeași extensie. Este o altă variantă interesantă dacă vrei să profiți de un colț in living și să profiti la maximum de sufrageria ta.

Canapea Chaise Longue: Acestea sunt cele mai la modă în ziua de astăzi. Este ca o canapea tradițională, dar o parte are o extensie superioară, astfel încât o persoană să se poată întinde atunci când stă pe canapea. Sunt moderne și sunt din ce în ce mai prezente în mai multe locuințe.

Gândește-te la nevoile familiei

Petrecem multe ore în sufragerie, așa că trebuie mereu să mizăm pe achiziționarea unei canapele living care să ne ofere confortul pe care îl căutăm.

În funcție de utilizarea pe care urmează să i-o dăm canapelei, va trebui să optăm pentru un tip sau altul de canapea. După cum îți poți imagina, cu cât sunt mai mulți oameni care fac parte din familie, cu atât canapelele vor trebui să ne ofere mai multe locuri pentru ca toți să fim confortabili împreună pe canapea. Trebuie doar să evaluezi nevoile casei și putem vedea rapid ce tip de canapea se potrivește cel mai bine nevoilor noastre.

Cumpără o canapea pe care să o folosești

O greșeală foarte frecventă făcută de mulți oameni este să cumpere o canapea ca metodă de decor. Aceasta înseamnă că o cumpără atât de delicată încât nu este potrivită pentru utilizare.

Întotdeauna recomandăm să cumperi o canapea pentru a o folosi la maximum. Fiecare îl poate folosi pentru ce vrea, să se uite la televizor, să citească o carte, să tragă un pui de somn, să se joace pe tabletă. Dar important este să fie potrivită pentru utilizare. Din acest motiv, trebuie să-ți cumperi mereu o canapea care să se potrivească nevoilor tale și mai presus de toate să fie confortabilă. Întotdeauna trebuie să găsești o combinație perfectă între design, dimensiune și confort. Datorită faptului că există multe dintre care să alegi, nu îți va fi greu să găsești cu ușurință ceea ce cauți.

Găsește designul perfect

Același format de canapea se poate potrivi sau nu. Din acest motiv trebuie să căutăm mereu o tapițerie, culoare și model care să se potrivească bine cu restul decorului.

Când pariezi pe tapițerie, ar trebui să pariezi mereu pe una rezistentă și care durează mult timp. Nu este nimic mai urât decât să vezi o canapea ruptă. Apoi trebuie să te gândești la culoare, care trebuie să meargă în combinație cu gusturile tale și mai presus de toate, trebuie să se potrivească corect cu restul decorului camerei. O culoare prost aleasă poate rupe estetica și poate face să nu te simți confortabil în cameră.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O bătrână din Italia i-a lăsat casa moștenire româncei care o îngrijește de mai mulți ani. Nepoții italiencei au dat-o în judecată pe femeie
O bătrână din Italia i-a lăsat casa moștenire româncei care o îngrijește de mai mulți ani. Nepoții italiencei au dat-o în judecată pe femeie
O româncă primește o casă prin testamentul unei bătrâne de 92 de ani din Italia, pe care a îngrijit-o. Decizia a fost contestată de cei șase nepoți ai femeii, care au susținut că...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#canapea, #sufragerie, #casa, #alegere, #confort, #fotoliu , #camera