Europarlamentar despre declarațiile cancelarului Austriei în Bulgaria: ”În bugetul UE nu sunt bani pentru gardul prim-ministrului Austriei”

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 18:45
1778 citiri
Europarlamentar despre declarațiile cancelarului Austriei în Bulgaria: ”În bugetul UE nu sunt bani pentru gardul prim-ministrului Austriei”
Cancelarul Austriei FOTO / Facebook Karl Nehammer

Europarlamentarul PNL Siegfrid Mureșan precizează că declarațiile făcute joi, 26 ianuarie, de oficiali ai Comisiei Europene confirmă afirmațiile sale de la începutul săptămânii: ”în bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul prim-ministrului Austriei”.

Politicianul român susține că prim-ministrul Austriei, Karl Nehammer, a declarat luni în Bulgaria că ”va cere 2 miliarde de euro fonduri europene pentru a întări frontiera dintre Bulgaria și Turcia”.

După afirmațiile oficialului austriac, Mureșan subliniază:

”Eu am spus următoarele lucruri:

Austria a fost unul dintre cele 4 state membre ale UE ale căror guverne s-au opus cel mai tare creșterii bugetului european în trecut.

În Bugetul Uniunii Europene 2021 - 2027, toți banii sunt deja planificați. Dacă prim-ministrul Nehammer dorește 2 miliarde de euro în plus, atunci trebuie să ne spună de unde îi obține. Dacă dorește creșterea bugetului UE, acesta ar fi un lucru bun, dar este o poziție contrară cu poziția pe care Austria a susținut-o și continuă să o susțină în toate discuțiile pe buget.

Același lucru l-a transmis astăzi și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson: „În bugetul Uniunii Europene nu sunt prevăzute fonduri pentru așa ceva. Prin urmare, dacă dăm bani pentru ziduri și garduri, nu mai rămân bani disponibili pentru alte lucruri””.

Europarlamentarul român mai amintește că:

”Așteptăm acum din partea prim-ministrului Austriei, Karl Nehammer, soluții reale la problema migrației și sa susțină creșterea Bugetului UE 2021 - 2027 cu ocazia revizuirii intermediare a bugetului european dacă într-adevăr dorește creșterea alocărilor pentru întărirea frontierelor externe ale UE și nu vorbește doar în cheie electorală”.

#Cancelar, #Austria, #declaratii, #Bulgaria, #gard, #bani, #cancelar austriac , #Austria