Cancerul de penis face tot mai multe victime. Țara unde au fost făcute 6.500 de amputări în ultimii ani

Sambata, 22 Iunie 2024, ora 18:05
5308 citiri
Cancerul de penis face tot mai multe victime. Țara unde au fost făcute 6.500 de amputări în ultimii ani
Medici în sala de operație FOTO ilustrativă /Pexels

Cancerul penian sau de penis a devenit o îngrijorare majoră într-o țară din American de Sud. Peste 6.500 de amputări parțiale sau totale au fost efectuate în ultimul deceniu. Acest tip de cancer se poate trata cu ușurință dacă este depistat timpuriu.

Brazilia este țara cu cele mai multe cazuri de cancer penian din lume, cu 2,1 cazuri la 100.000 de locuitori, dar boala se răspândește încet și sigur la nivel mondial. Spre deosebire de alte cancere, cel penian este tratat târziu, pentru că mulți pacienți amână vizita la medic.

Maranhão, una dintre cele mai sărace regiuni ale Braziliei, are 6,1 cancere de penis la 100.000 locuitori, iar situația a dus la 6.500 de amputări în perioada 2012-2022, adică aproximativ două pe zi, scrie BBC.

„Este un tip de cancer despre care nu poți vorbi cu oamenii, pentru că totul se transformă într-o glumă”, a declarat João, un brazilian de 63 de ani, care a fost diagnosticat cu boala după ce mai mulți doctori au pus diagnostice diferite.

Numărul mare de infecții cu HPV contribuie la răspândirea acestui tip de cancer, dar o altă problemă este legată de fimoză. Atunci când prepuțul nu poate fi îndepărtat pentru o curățare corectă a penisului, în special după sex, riscul de cancer penian crește.

Dacă nu este descoperit și tratat la timp, cancerul de penis se poate răspândi la ganglioni, moment în care pe lângă amputarea completă a penisului, ar putea fi necesară și amputarea testiculelor sau a altor țesuturi din zone apropiate.

Autoritățile medicale braziliene recomandă vaccinarea împotriva HPV și intervenții chirurgicale pentru fimoză, atunci când prepuțul nu poate fi tras înapoi suficient de mult pentru a asigura o igienă personală corectă.

Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
Politico a scris despre Diana Șoșoacă, aleasa României în Parlamentul European, căreia i-a făcut o descriere succintă. Conform cunoscutului site, Șoșoacă este liderul excentric al...
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Absența lui Klaus Iohannis de la dineul şefilor de stat ale ţărilor membre NATO i-a deranjat pe cei de la USR, care au cerut miercuri, 17 iulie, ca președintele să explice public, fără...
#cancer penis amputare, #cancer penian, #amputare, #penis, #HPV , #Brazilia
  1. Imagini cu săpăturile de la Spitalul Regional de Urgență din Iași. Se lucrează și pe timp de noapte. Când va începe efectiv construcția unității medicale VIDEO
  2. Imagini cu bomba devastatoare de 3 tone a Rusiei: Șiretlicul avioanelor de a scăpa de inamic VIDEO
  3. Oligarhii şi Kremlinul au bătut palma şi i-au găsit un contracandidat Maiei Sandu. "Moscova îşi doreşte ca hoţii să revină la putere"
  4. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  5. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  6. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  7. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  8. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  9. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  10. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"