Ponta îl vede pe Ciolacu viitorul președinte al României. "Sunt foarte fericit dacă intră cu George Simion"

Luni, 24 Iunie 2024, ora 07:19
3960 citiri
Ponta îl vede pe Ciolacu viitorul președinte al României. "Sunt foarte fericit dacă intră cu George Simion"
Victor Ponta il vede pe Marcel Ciolacu președinte FOTO ARHIVA

Victor Ponta, fostul premier al României și consilier onorific al prim-ministrului Marcel Ciolacu, a făcut declarații în cadrul emisiunii „Subiectiv”, de la Antena 3 CNN unde a discutat despre candidații la alegerile prezidențiale și a dezvăluit cine, în opinia sa, are cele mai multe șanse să intre în turul doi. Ponta a afirmat că Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru, este cel mai bine poziționat pentru a ajunge în turul doi și, eventual, pentru a câștiga alegerile.

„Cu siguranță Marcel Ciolacu, dacă candidează din partea PSD, intră în turul doi. Niciodată n-a existat candidatul PSD să nu fie în turul doi și intră de pe primul loc, cam așa a intrat candidatul PSD. Deci, pentru candidatul PSD problema nu e să intre în turul doi,” a declarat Ponta.

Victor Ponta a subliniat că are relații apropiate cu Marcel Ciolacu și îi dorește binele, evidențiind că experiența sa politică îi permite să ofere sfaturi valoroase. El a subliniat că, dacă Ciolacu va candida, va intra cu siguranță în turul doi și are prima șansă să câștige. „Dacă va candida, cu siguranță intră în turul doi Marcel Ciolacu și are prima șansă. Dacă intră cu George Simion, a câștigat. Sunt foarte fericit dacă intră cu George Simion,” a adăugat Ponta.

Pe de altă parte, discuțiile dintre liderii PSD-PNL privind data alegerilor prezidențiale au continuat joi, 20 iunie, după ce miercuri seara nu au reușit să ajungă la un acord. Potrivit unor surse Antena3 CNN, sunt două scenarii luate în calcul pentru organizarea primului tur al alegerilor: fie pe 15 septembrie, fie pe 29 septembrie. Astfel, în funcție de data primului tur, al doilea tur ar putea fi organizat fie pe 29 septembrie, fie pe 13 octombrie.

Decizia finală privind datele exacte ale alegerilor prezidențiale urmează să fie luată marți, oferind astfel claritate asupra calendarului electoral.

Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
Întrebat miercuri seară, 24 iulie, dacă ar putea fi primul preşedinte al social-democraţilor care nu va candida la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, a afirmat, că "orice este...
Viktor Orban, față în față cu Marcel Ciolacu. De ce vine în România premierul maghiar
Viktor Orban, față în față cu Marcel Ciolacu. De ce vine în România premierul maghiar
Premierul maghiar, Viktor Orban, va veni din nou în România. Conform presei de la Budapesta, el va participa la finalul acestei săptămâni, la Universtiatea de Vară de la Băile Tușnad. Deși...
#candidatura, #presedinte al romaniei, #marcel ciolacu, #Victor Ponta, #George Simion, #alegeri prezidentiale 2024 , #alegeri prezidentiale 2024
  1. Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis comisar european. "Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez"
  2. Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
  3. Iohannis: slăbiciuni și merite în 10 ani de politică externă
  4. Reacția liderului AUR după ce PNL a declarat că ”Planul Simion este o minciună şi o iluzie”. Mesajul de la Pata Rât
  5. Ciucă vrea modificarea legilor Apărării înainte de alegeri. Ce l-a determinat pe liderul PNL să ceară acest lucru
  6. Ciucă n-are timp de Elena Lasconi. Liderul PNL susține că are programul prea încărcat
  7. Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
  8. Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
  9. Reacția lui Iohannis când, în timpul unui discurs, a sunat un telefon în sală: ”Complicat, domnule ambasador...” VIDEO
  10. România, pe ultimul loc în Europa cu privire la egalitatea de gen în politică. Câte femei au ajuns primari sau consilieri locali