Când vine canicula în România. Temperaturile vor depăși 35 de grade

Miercuri, 15 Iunie 2022, ora 09:28
4154 citiri
Când vine canicula în România. Temperaturile vor depăși 35 de grade
Temperarile vor depăși 35 de grade FOTO Pixabay

După furtunile din ultimele zile, în România vine canicula, iar temperaturile vor depăși 35 de grade.

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu a explicat la Realitatea PLUS că trebuie să ne obișnuim cu astfel de fenomene meteo extreme marcate de codul roșu, precum furtuna de marți, 14 iunie, din Capitală.

„Observăm în fiecare an recorduri. S-a întâmplat și în această vară și primăvară. Este al doilea cod roșu de vreme severă imediată emis pentru Capitală. Au fost cantități semnificative de precipitații.

Să ne obisnuim cu astfel de evenimente. Atenționarile și avertizările de vreme severă imediată sunt în creștere de la un an la altul. Am emis peste 170 de avetizări de tip nowcasting.

Aceste fenomene devin din ce în ce mai obișnuite și se confirmă și creșterea fenomenelor neobișnuite, fenomene cu caracter torențial, asociate cu vijelii sau căderi de grindină”, a spus directorul executiv al ANM, Elena Mateescu.

„Este posibil să consemnăm după 19-20 iunie și primul val de căldură cu temperaturi severe, mai mari de 35 grade”, a adăugat meteorologul.

Meteorologii au anunțat o probabilitate foarte mare a dezvoltării, în această săptămână, a unui val de căldură puternic, mai întâi în sud-vestul Europei.

Canicula urmează să cuprindă treptat, vestul Europei.

Domul de căldură, o masă de aer cald blocată într-o regiune câteva zile sau săptămâni, va staționa în aceste zile în Franța și Spania, potrivit specialiștilor de la Severe Weather.

Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
Când revin temperaturile de primăvară. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Când revin temperaturile de primăvară. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 25 martie, prognoza pentru următoarele două săptămâni, până pe 7 aprilie. Potrivit ANM, urmează o încălzire semnificativă a...
#canicula Romania, #temperaturi, #anm, #prognoza meteo, #Vreme , #prognoza meteo