Căldură sufocantă în cea mai mare parte din țară. La cât vor urca temperaturile

Miercuri, 24 August 2022, ora 08:04
6965 citiri
Căldură sufocantă în cea mai mare parte din țară. La cât vor urca temperaturile
Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius

Chiar dacă ploile din ultimele ore par să mai fi răcorit atmosfera, temperaturile vor continua să fie ridicate miercuri, 24 august, anunță meteorologii.

Potrivit prognozei, vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vremea în țară

Miercuri, 24 august, în estul și sud-estul țării, vremea va fi caldă, pe alocuri caniculară. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umelează va depăși pragul critic de 80 de unități. După-amiază vor fi perioade cu instabilitate termică. La munte, în est și nord vest, cât și pe arii restrânse în centru și în sud-vest sunt anunțate ploi torențiale. Vântul își va face simțită prezența în sud-estul țării.

Joi, 25 august, vremea va fi călduroasă în aproape teritoriul. În regiunile estice și sud-estice va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a zilei la munte, în estul teritoriului și în extremitatea de sud a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 35 de grade Celsius.

Vremea în București

Miercuri, 24 august, se încălzește în Capitală, termometrele vor arăta la amiază 33 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Joi, 25 august, va fi caniculă în a doua parte a zilei, când termometrele vor arăta o valoare maximă de 34 de grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, în schimb, va ploua. Aversele vor fi însoțite de tunete, fulgere și vânt activ. Pe arii restrânse se vor strânge cantități de apă 60 l/mp.

  • Sinaia - 19
  • Predeal - 20
  • Păltiniș - 23
  • Stâna de Vale - 18

Vremea la mare

Vreme frumoasă va fi pe litoral. Cerul va fi senin, vântul va bate cu o putere mai mare în unele momente ale zilei, iar temperaturile maxime se vor situa între 28 și 31 de grade Celsius.

  • Mamaia - 28
  • Costinești - 27
  • Vama Veche - 27
  • Gura Portiței - 25

Eveniment Quarterly Report

Vânt puternic anunțat în mai multe zone din țară. Județele care intră sub cod galben
Vânt puternic anunțat în mai multe zone din țară. Județele care intră sub cod galben
Meteorologii au emis marţi, 26 septembrie, o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă în unsprezece judeţe şi municipiul Bucureşti până miercuri seară. ”Marţi şi miercuri...
Cum este combătută căldura într-un mare oraș sud-american. Un model demn de urmat de primarii din întreaga lume
Cum este combătută căldura într-un mare oraș sud-american. Un model demn de urmat de primarii din întreaga lume
Coridoarele verzi din Medellín au fost lăudate pentru beneficiile lor de combatere a caniculei și protejarea a mediului. Cât de bine funcționează proiectul și ce pot învăța alte orașe...
#canicula, #starea vremii, #prognoza meteo, #disconfort termic , #vremea