Pelicula "Amintiri din Epoca de Aur" a fost bine primita la Cannes

Marti, 19 Mai 2009, ora 16:39
1123 citiri
Pelicula "Amintiri din Epoca de Aur" a fost bine primita la Cannes

"Amintiri din Epoca de Aur", colajul de filme scurte regizate, printre altii, de Hanno Hofer si Cristian Mungiu, a fost bine primit de publicul aflat in sala la premiera de marti, la Festivalul de la Cannes.

"Publicul a reactionat bine. Nu stiu sa va spun acum daca vom castiga. Acesta este un lucru care ma intereseaza, dar nu ma preocupa momentan", a marturisit, pentru NewsIn, Hofer, la cateva minute dupa terminarea proiectiei.

Alaturi de Hanno Hofer si Cristian Mungiu, ceilalalti regizori care au contribuit la aceasta pelicula sunt Oana Uricaru, Razvan Marculescu si Constantin Popescu.

Fiecare film al "Amintirilor din Epoca de Aur" prezinta o poveste legata de Romania ceausista, prin ochii unor personaje "racolate" din randul oamenilor obisnuiti.

Reprezentantii Mobrafilms, producatorul peliculei, au declarat, marti, pentru NewsIn, ca drepturile de difuzare in Franta au fost cumparate de distribuitorul francez Le Pacte si se poarta discutii cu alti distribuitori pentru alte piete.

Drepturile de difuzare in SUA a peliculei "Amintiri din Epoca de Aur", unde filmul va rula din 2010, au fost deja cumparate de distribuitorul independent IFC Films inainte de intrarea in competitie. "Amintiri din Epoca de Aur", va avea premiera in Romania pe 29 mai, in deschiderea Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

"Politist, adjectiv" a avut premiera vineri

Tot la categoria Un Certain Regard concureaza si filmul "Politist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera la Cannes vineri. Si filmul acesta a fost apreciat de publicul aflat in sala la premiera de vineri, din cadrul Festivalului de la Cannes, dupa cum a marturisit, pentru NewsIn, regizorul. "Poate ca este o parere subiectiva, dar de vreme ce nu a iesit nimeni din sala si lumea a aplaudat la sfarsit, imi place sa cred ca am avut succes", a adaugat, pe un ton glumet, Porumboiu.

"Politist, adjectiv", cel mai nou film al lui Corneliu Porumboiu, prezinta povestea unui tanar politist din provincie, care isi pierde increderea chiar in legile pe care trebuie sa le aplice. Protagonistul peliculei este Dragos Bucur, care joaca alaturi de Vlad Ivanov si Cosmin Selesi.

Printre celelalte filme care vor concura la categoria Un Certain Regard se numara "Mother", regizat de Bong Joon-ho, "Irene", regizat de Alain Cabalier, "Demain des l'aube" al lui Denis Derecourt, "Le Pere de mes enfants" de Mia Hansen-Love, "Tales in the darkness" de Nikolay Khomeriki, "Eyes wide open" al Paulei Weimen-Kelman, "Samson et Delilah" de Warwick Thornton, "The Silent army" de Jean Van De Velde si "Air doll" de Hirokazu Koreeda.

Tot marti a avut premiera la Cannes ultimul film regizat de spaniolul Pedro Almodovar, "Los Abrazos rotos" ("Broken Embraces"), cu Penelope Cruz, Jose Luis Gomez, Lluis Homar si Ruben Ochandiano in distributie. Pelicula, care este in competitie pentru marele premiu al festivalului, Palme d'Or, prezinta povestea unui barbat care si-a pierdut, in urma unui accident de masina, vederea, dar si pe femeia vietii lui, Lena. Este o poveste despre dragoste dominata de fatalitate, gelozie si tradare.

Cea de-a 62-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes a fost deschisa oficial miercuri seara si se va incheia pe 24 mai.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#amintiri epoca aur, #festival Cannes 2009 , #Cristian Mungiu